Презентація "Інтерфейс користувача на мові Пайтон". Автор: Тимчук Юлія Василівна

Про матеріал

Презентація до уроку інформатики для вивчення теми "Інтерфейс користувача на мові Пайтон"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтерфейс користувача на мові Python. Створення вікон8 клас

Номер слайду 2

Інтерфейс користувачаІнтерфейс – це сукупність засобів і правил, що забезпечують взаємодію пристроїв обчислювальної системи або програм. Інтерфейс. Командний. Графічний

Номер слайду 3

Приклад командного інтерфейсу мовою Python

Номер слайду 4

Модуль – певний пакет додаткових функцій для роботи над розробкою програм. Пригадайте, який модуль ми з вами вже знаємо та вміємо використовувати?import math*from math import *або

Номер слайду 5

from tkinter import *

Номер слайду 6

Форма. Форма – об’єкт, в якому можна розмістити різні компоненти (елементи керування), зокрема кнопки, поля, написи, меню та інше. Зазвичай форми представляють собою звичайні програмні вікна, в яких будуть відображатися вищеназвані елементи.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

назва_вікна=Tk()Tk()Window1=Tk()

Номер слайду 11

назва_вікна.mainloop()Window1.mainloop ()Window1=Tk()mainloop()

Номер слайду 12

Номер слайду 13

title(“Заголовок”)minsize(x,y)maxsize(x,y)geometry(“400x200+450+150”)resizable(x,y)

Номер слайду 14

назва_вікна.властивість(параметри)Window1.geometry(500x500)назва_вікна[“bg”]=“колір”Window1[“bg”]=“green”

Номер слайду 15

Завдання: Створити вікно світло-блакитного кольору зі сталими розмірами: ширина 600, висота 500 та з заголовком «Моє перше вікно»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Практичні завдання. Створіть новий файл Python. Підключіть відповідний модуль та створіть вікно жовтого кольору з розмірами 500х600 та заголовком «Вікно №1». Створіть новий файл Python. Підключіть відповідний модуль та створіть вікно зеленого кольору з розмірами 350х350, з заголовком «Це вікно!», з мінімальними розмірами 75х75. Створіть новий файл Python. Підключіть відповідний модуль та створіть вікно синього кольору з розмірами 563х368, відступом від лівого краю 300 та відступом від верхнього краю 400. Заголовок «Вікно №3» та заборона змінювати розміри вікна. Створіть новий файл Python. Підключіть відповідний модуль та створіть вікно блакитного кольору з розмірами 800х300, відступом від лівого краю 100 та відступом від верхнього краю 0. Заголовок «Вікно №4» та заборона змінювати розміри вікна. Та створити вікно із заголовком «Вікно 5» червоного кольору, з ідентичними розмірами за забороною змінювати розмір вікна. Вікна розташувати послідовно, тобто 2-ге вікно відкриється тільки після закриття першого.

pptx
Додано
27 квітня 2022
Переглядів
444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку