ПРЕЗЕНТАЦІЯ "ІНЖЕНЕРНІ ПРОФЕСІЇ"

Про матеріал
Презентация про різновиди та важливість інженерних професій, Про обовязки інженера, про їх карєрний ріст..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інженерніпрофесії

Номер слайду 2

Хто такий інженер ? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а з часом і в інших країнах.

Номер слайду 3

Інженер — це фахівець, що займається створенням і обслуговуванням різноманітних технічних пристроїв.

Номер слайду 4

Інженерні професіїІнженери-механіки;Інженери-нанотехнологи;Інженери-електронники;Інженери-машинобудівники;Інженери-енергетики;Інженери-конструктори;Інженери-будівельники та інші.

Номер слайду 5

Обовязки інженераінженер-конструктор вигадує, конструює, випробовує і виправляє техніку;інженер-технолог займається обслуговуванням і поліпшенням різних пристороїв;інженер-програміст створює програмне забезпечення для автоматизації різних процесів;військовий інженер займається військовими розробками, збіркою військової техніки, її випробуванням, поліпшенням і впровадженням;фізик-інженер застосовує свої знання у фізиці, щоб налагодити та оптимізувати роботу різних пристроїв;інженер-біолог пропонує вирішення завдань технічного характеру, застосувавши свої знання в області біології тощо.інженер дослідник - це людина, яка в своїй діяльності використовує наукове обгрунтування, шукає нові шляхи вирішення старих завдань

Номер слайду 6

Опис професії:Інженерні професії - наймасовіші професії висококваліфікованої праці.Інженер бере участь у виробництві матеріальних благ суспільства - від продуктів харчування і товарів повсякденного попиту до складних обчислювальних машин і космічних ракет

Номер слайду 7

Особисті якості: Кожен інженер в тій чи іншій мірі має справу з технікою, з технічними об'єктами і технологічними процесами. Тому інтерес до техніки, схильність до заняття з нею є одним з умов успішності його діяльності. Важливі для нього і технічні здібності, технічна спостережливість, технічне мислення, просторова уява.

Номер слайду 8

Майбутня карьєра:Інженер працює практично у всіх галузях народного господарства: на фабриках і заводах, на шахтах і будівництвах , в авіації, у військовій справі, на транспорті і т.д

Номер слайду 9

Важливість професії:Інженер бере участь у процесах виробництва різних матеріальних благ - від товарів повсякденного попиту і продуктів харчування до найскладнішої техніки.

Номер слайду 10

Актуальність: Як це не парадоксально, але гостра нестача фахівців у даному напрямку спостерігається вже зараз. Країні потрібні грамотні інженери будівельного спектру, інженери-технологи, інженери-електрики, але абітурієнти вперто обирають інші спеціальності.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

професія інженера завжди була і буде затребуваною, тому що прогрес ніколи не стоїть на місці, а інженери основні його двигуни.

Номер слайду 13

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гордєєва Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
5 грудня 2020
Переглядів
2736
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку