Презентація " Історичне минуле моєї країни"

Про матеріал
Робота з дитячою книжкою (за посібником "Сонячні вітрила"). Тема уроку "Історичне минуле моєї країни".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з дитячою книгою«Історичне минуле моєї країни»

Номер слайду 2

Уже дзвінок нам дав сигнал: Працювати час настав. Тож і ми часу не гаймо . Роботу швидше починаймо.

Номер слайду 3

Психологічне налаштування на урок. Вправа «Прогноз настрою». 16.10.2023 СьогодніЯкщо у вас на душі похмуро…

Номер слайду 4

Психологічне налаштування на урок. Вправа «Прогноз настрою». 16.10.2023 СьогодніЗгадайте, що після дощу часто буває райдуга!

Номер слайду 5

Нехай у вас на душі буде сонячно!Своїм теплом ви зможете зігріти своїх друзів!Психологічне налаштування на урок. Вправа «Прогноз настрою». 16.10.2023 Сьогодні

Номер слайду 6

Історичне минуле – це життя людей, воно складається протягом багатьох століть. З історії країни ми дізнаємося про великих особистостей, таких як Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Самійло Кішка, Маруся Богуславка. Козаки, які билися до останнього, але не здалися. Ми прагнемо бути схожими на них, пам'ятаємо їх величезний внесок в розвиток нашої держави. Отож, пропоную вам відкрити скарбницю нашого історичного минулого.

Номер слайду 7

Виразне читання тексту«Де стоїть наш Київ» с. 26 («Сонячні вітрила»).

Номер слайду 8

Над Дніпром широким, вільним,Де луги й степи цвіли,Наші прадіди поляни. Оселились і жили. Хлібороб робив у полі,Пас пастух корів, овець,З луком, з стрілами гнучкими. По лісах ходив ловець.

Номер слайду 9

Пишно квітла Україна,Повна всякого добра. Як в раю, жили поляни. Понад хвилями Дніпра. Все своє вони любили,Шанували і чуже,Хай, мовляв, Перун і Волос. Всіх від лиха стереже.

Номер слайду 10

А коли сусід лінивий. Заздрив силі багача,Вміли наші показати. Обосічного меча.І віки нога ворожа. Не ступала на наш лан. Всі сусіди шанувалиІ боялися полян.…Де стоїть тепер наш Київ,Там була сама гора,Жив там першим Кий з Хоривом,Щек та Лебідь — їх сестра.

Номер слайду 11

Над самим Дніпром на горах,Огороджений з боків. Ровом, мурами, валами,Київ виріс і розцвів.

Номер слайду 12

Обговорення змісту твору «Де стоїть наш Київ» за питаннями:1. Що автор вірша розповідає про життя племені полян над Дніпром?2. Яких богів шанували поляни?3. Назвіть імена засновників міста Києва?4. Чи можуть українці пишатися славним минулим своєї батьківщини? Чому?

Номер слайду 13

Побусурматися – прийняти іншу віру, переважно мусульманську. Виразне читання тексту«Маруся Богуславка» с. 30 («Сонячні вітрила»). Словникова робота

Номер слайду 14

Обговорення змісту твору «Маруся Богуславка» за питаннями:1. Яка доля чекала на бранців з українських земель на чужині?2. Як бранці зустріли звітску про те, що в Україні Великий день?3. Хто випустив невільників з темниці?4. Які риси характреру притаманні Марусі Богуславці?5. Як український народ оспівав подвиг Марусі Богуславки?6. Про який край авторка оповідання каже такі слова : « …у ясні зорі, на тихі води, у край веселий, у мир хрещений…»?

Номер слайду 15

Перегляд відео пісні про Марусю Богуславку у виконанні Ярослава Крисько.

Номер слайду 16

Чи уважний ти читач?Обери правильний варіант1. Хто жив у давнину на схилах Дніпра?А) сіверяни Б) кияни В)поляни Г) дніпряни2. Про мужню Марусю Богуславку в народі склали?А) баладу Б) пісню В) казку Г) думу

Номер слайду 17

Доповни вірш словами, яких не вистачає . Де стоїть тепер наш _____Там була сама гора,Жив там перший _______ з _____________,_____________ та _____________ - їх сестра.

Номер слайду 18

Рефлексія. Вправа «Відкритий мікрофон». Сьогодні я прочитав (ла) про…Було цікаво дізнатися…Було складно…Я зрозумів(ла), що…Тепер я зможу…Я навчився(лася)…У мене вийшло…Я зміг (змогла)…

Номер слайду 19

Домашнє завдання«Сонячні вітрила» виразно читати с 32-34 Славні лицарі України «Не потурчився, не побусурманився»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Прима Aліна Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
529
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку