Презентація "Історичний жанр"

Про матеріал
Історичні сюжети Й образи розкриваються у творах графіки, живопису, скульптури. Історичний жанр тісно пов'язаний із міфологічним, релігійним і батальним жанрами. Якщо художник прагне зобразити певні події в історії людства, показати значення в них окремих історичних осіб, тоді він звертається до історичного жанру. Характерним для творів на історичні теми є відтворення одягу персонажів, предметного середовища, притаманних певній добі та країнам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образотворче мистецтво 6 клас Розділ VI.  Історичний жанр та його різновиди Тема 26. Історичний жанр Вчитель образотворчого мистецтва Сілівоненко К.О.

Номер слайду 2

Мудрий (фрагмент) Микола Реріх. Ярослав Еммануїл Мисько. Погруддя королю Данилу Галицькому Історичні сюжети Й образи розкриваються у творах графіки, живопису, скульптури. Історичний жанр тісно пов'язаний із міфологічним, релігійним і батальним жанрами. Охарактеризуйте деталі художніх творів, за якими можна впізнати історичну добу.

Номер слайду 3

Дієго Веласкес. Здача Бреди (Списи) Охарактеризуйте головних героїв картини (пози, жести, вирази облич). Опишіть персонажів на передньому і дальньому планах, порівняйте одяг військових — голландців та іспанців

Номер слайду 4

Для багатофігурної сюжетної композиції в живописі художники спочатку створюють до неї ескізи. Тут митці не лише уточнюють характерні риси образів, ай шукають варіанти композиції, рівновагу світлих і темних плям. Історичний жанр — зображення історичних подій в образотворчому мистецтві.

Номер слайду 5

Ілля Рєпін. Запорожці пишуть листа турецькому султану Роздивіться картину Іллі Рєпіна та ескіз композиції до неї. Порівняйте ці твори: що змінилося в композиції, у характеристиці образів?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ілюстрація виконана в одному кольорі. Такий живопис називають монохромним. Він створюється в техніці гризайль. Тарас Шевченко. Тарас Бульба із синами (ілюстрація до повісті М. Гоголя)

Номер слайду 8

Зображення, намальовані в цій техніці, різняться лише за тоном і виконуються тушшю або аквареллю: чорною фарбою або коричневою (сепією). Секрети художніх матеріалів і технік. Сепія Сепія — художній матеріал; акварельна фарба, глина з домішками пігменту, отриманого з молюска каракатиці (сепії); художня техніка, що використовує відтінки коричневого кольору. Сепія набула поширення серед європейських художників у середині XVIII ст. Використовується переважно в акварелі для малювання пером і пензлем. Під час малювання сепією застосовується «розмивка» — прийом роботи пензлем з додаванням значної кількості води, що надає складні різноманітні живописні ефекти.

Номер слайду 9

Практичне завдання Створіть композицію на історичну тему в техніці гризайль на основі коричневого кольору (сепія). Поради На ескізі визначте, що в композиції буде головним, які персонажі стануть її центром. Щоб привернути увагу до зображених історичних діячів, застосуйте контраст світла і тіні. Добирайте різні відтінки коричневого кольору на палітрі, щоб передати об’єм і простір.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
18 березня 2020
Переглядів
7942
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку