Презентація "Історія Дня Святого Валентина"

Про матеріал

У презентації висвітлено основні теорії виникнення Дня Святого Валентина. Сьогодні виникає дуже багато суперечок навколо цієї події, які зазвичай, стосуються вони походження святкування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія Дня Святого Валентина

Номер слайду 2

Червоні сердечка і маленькі крилаті купідончики з дитячими посмішками у вітринах магазинів, червоні троянди та повітряні кульки у вигляді сердечок і листівочки з написом «Я тебе люблю!»... Відношення до цього свята у всіх різні і іноді навіть прямо протилежні. Хтось вважає, що для прояву своїх почуттів зовсім необов´язково було вигадувати якесь свято. Для когось – це привід для знайомства.

Номер слайду 3

День Валентина – свято доволі розповсюджене. Його святкують майже у всіх країнах світу. А якщо і не святкують, то точно десь про нього чули. Сьогодні виникає дуже багато суперечок навколо цієї події. Зазвичай, стосуються вони походження святкування і його доцільності.

Номер слайду 4

Одна з них свідчить: християнський священик Валентин жив в III столітті і прославився тим, що таємно поєднував шлюбом усіх закоханих, не дивлячись на заборону римського імператора Юлія Клавдія II. Коли таємниця розкрилася, він представ перед префектом Риму і був засуджений до мученицької смерті, що і відбулося 14 лютого 269 (270) року.1 теорія

Номер слайду 5

Імператор Клавдій ІІ був страшенним противником шлюбів, адже вважав, що це заважає солдатам: одружені чоловіки більше думають про дружину та дітей, аніж про благополуччя власної країни. Тому він заборонив шлюби взагалі. Однак, жив у ті часи Валентин, який таємно вінчав усіх охочих. Звичайно, від Клавдія це не вдалося приховати, тому винуватця кинули за грати. Та лихо не без добра. Валентин і дочка тюремника Юлія закохалися одне в одного і почали листуватися. Історія закінчилась трагічно. Перед стратою, 13 лютого Валентин надіслав коханій свого останнього листа, підписаного словами "Твій Валентин". Дівчина прочитала його 14 лютого, коли коханого вже не було в живих.

Номер слайду 6

Все відбувалось майже так само, як і в першому варіанті, однак в даному випадку дочка тюремника була сліпою, а Валентин – цілителем. Діти, яким він допомагав до ув’язнення, кидали через вікно йому листи з подякою. Дізнавшись про це, наглядач в’язниці попросив його про допомогу. Він привів свою доньку до священика і той закохався. 14 лютого, перед стратою, Валентин надіслав дівчині листа, в якому було листя шафрану. Коли дівчина відкрила його, до неї повернувся зір.2 теорія

Номер слайду 7

3 теорія. Та ж ситуація, що і в попередній теорії, от тільки цього разу сліпа дочка тюремника сама закохалась у священика. Оскільки Валентин дав обітницю безшлюбності, то не міг відповісти їй взаємністю. Напередодні страти він написав їй листа, якого підписав "Твій Валентин" (звідси, до речі, вважається, і походять валентинки). А ще дехто стверджує, що такі листівки він надіслав перед стратою всім, кого любив. 

Номер слайду 8

4 теорія. Валентин був таємним християнином і навертав своїх підопічних до цієї віри. Якось він вінчав молоду пару, але їх затримала варта. Оскільки Валентин був представником вищого класу, він міг уникнути смертної кари, однак його слуги - ні. священик, намагаючись розрадити молоде подружжя, написав їм листи, передати які повинна була сліпа дівчина. Однак до в’язниці з’явився сам Валентин. Він вмовив вартових пропустити до його до в’язнів ціною власного життя. Перед стратою Валентин передав ще один такий лист тій нещасній сліпій, яка завдяки йому прозріла і стала красунею.

Номер слайду 9

Валентин славився серед людей своїм даром зцілення, тому до нього звернувся тюремник імператора з проханням вилікувати його сліпу доньку Юлію. Лікуючи дівчину, він навчав її всього, що знав, зокрема розповідав про християнські вчення. Однак ідилію перервав арешт і смертний вирок. Перед стратою Валентин написав листа своїй підопічній, в якому попросив залишатись вірною християнству, і вклав туди жовтий крокус (згідно з іншими легендами, листя шафрану). Послання закінчувалось словами "Твій Валентин". Юлія дуже хотіла побачити квітку і написане, аж раптом сталось диво, вона прозріла. На могилі Валентина вона посадила мигдалеве дерево, яке за легендами зацвітає щороку і символізує щиру любов.5 теорія

Номер слайду 10

6 теорія. Вважається, що священик Валентин створив чудовий сад, а квіти дарував закоханим молодятам. Робив він це щороку 14 лютого, тому і вважався покровителем закоханих

Номер слайду 11

Не дивно, що про Валентина не забули й обрали заступником Усіх Закоханих. Як християнський мученик, що постраждав за віру, він був канонізований католицькою церквою. У Західній Європі день Святого Валентина відзначається з ХІІІ століття, в США з 1777 року. Тепер і у нас стало одним святом більше, хоча на Русі було своє свято закоханих. Воно відзначалося восьмого липня і було пов´язане з легендарною історією любові Петра та Февронії. 

Номер слайду 12

Створення першої валентинки приписується Чарльзу, Герцогу Орлеанському (1415 рік), сидячому в цей час у в´язниці, в одиночній камері, який вирішив боротися з нудьгою шляхом писання любовних послань власній дружині. Проте найбільшого розквіту валентинки досягли у вісімнадцятому столітті. 

Номер слайду 13

Тепер під "валентинкою" розуміються вітальні листівки у вигляді сердечок з найкращими побажаннями, освідченнями в коханні, пропозиціями руки і серця або просто жартами, які не підписують, і одержувач повинен сам здогадатися, від кого вони. Крім них люди дарують своїм коханим троянди (оскільки вважається, що вони символізують любов), цукерки-сердечка та інші предмети із зображеннями сердець, птахів і, звичайно, справедливо визнаного символу Дня Святого Валентина - маленького крилатого ангела Купідона. 

Номер слайду 14

Вітальні листівки Дня Святого Валентина все ще дуже популярні. Тільки кількість відправлених Різдвяних листівок перевищує кількість відправлених валентинок. Але зараз часто як супровід до валентинки йдуть червоні троянди або шоколадні цукерки. І сама валентинка чимало змінилася... тепер є листівки, що грають романтичну музику; навіть дозволяють вам самим записати романтичне повідомлення!

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Русу Оксана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Федевич Марія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Богунова Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 лютого 2018
Переглядів
7171
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку