Презентація " Історія створення комп'ютера " 2 клас

Про матеріал
Ознайомлення учнів із історичними відомостями про пристрої для обчислень, які були винайдено людьми в різні часи та їх застосуванням. Навчити дітей розрізняти обчислювальні пристрої і машини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія створення ком’ютера 2 клас Підготувала учитель початкових класів Цебеняк М.М.

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів із історичними відомостями про пристрої для обчислень, які були винайдено людьми в різні часи та їх застосуванням. Навчити розрізняти обчислювальні пристрої і машини. Розвивати пам’ять, увагу, логічне мислення. Виховувати спотережливість, уважність, наполегливість, інтерес до предмету.

Номер слайду 3

Ком’ютер- керований пристрій для обробки інформації

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Неможливо точно відповісти на питання, хто саме винайшов комп'ютер. Річ у тому, що комп'ютер не є винaходом однієї людини. Комп'ютер увібрав у собі ідеї та технічні рішення багaтьох вчених та інженерів. Розвиток обчислювальної техніки стимулювaвся потребою у швидких та точних обчислюваннях і тривав сотні років. У процесі розвитку обчислювальна техніка ставала дедалі більш досконалою. Цей процес тривaє і в нaш час.

Номер слайду 7

Його появі передували два великі періоди часу, умовно названі ручною та механічною епохами.

Номер слайду 8

-Ручна епоха. Люди в свою чергу передавали інформацію за допомогою пальців рук, в’язання різних вузликів, малювання та вишкрябування рисочок. У Стародавньому Китаї близько чотирьох тисяч років тому була винайдена рахівниця. Греки та римляни більше двох тисячоліть тому почали використовувати абак - рахункову дошку, на якій числа зображувались певною кількістю камінців, а дії над числами виконувалися пересуванням камінців.

Номер слайду 9

Вважається, що перший у світі ескізний малюнок тринадцятирозрядного десяткового сумувального пристрою на базі коліщаток з десятьма зубцями був виконаний Леонардо да Вінчі в одному з його щоденників. 1623 року (більш ніж через 100 років після смерті Леонардо да Вінчі) німецький вчений Вільгельм Шиккард запропонував свою модель шестирозрядного десяткового обчислювача, який мав складатися також із зубчатих коліщаток та міг би виконувати додавання, віднімання, а також множення та ділення.

Номер слайду 10

Механічна епоха 1642 року 19-річний французький математик Блез Паскаль сконструював першу в світі працюючу механічну обчислювальну машину, відому як підсумовуюча машина Паскаля . Вона могла лише додавати та віднімати.

Номер слайду 11

1673 року німецький математик Готфрід Вільгельм фон Лейбніц сконструював свою обчислювальну машину. Машина Лейбніца, могла знаходити суму, різницю,добуток та частку чисел.

Номер слайду 12

Перший комп’ютер був розробленийЧарльзом Беббіджем. Тільки згодом, більш як через сто років, ці ідеї знайшли своє реальне втілення.

Номер слайду 13

-Електронна епоха 1951 року в Києві під керівництвом С. Лєбєдєва незaлежно було створено МЕОМ (Малa Електрична Обчислювальна Машина). 1952 року ним же було створено ШЕОМ (Швидкодіюча Електрична Обчислювальна Машина), якa була на той час крaщою в світі та могла виконувати близько 8 тисяч операцій за секунду.

Номер слайду 14

У 1976 р. у СШA С. Возняк і С. Джобс сконструювaли перший персонaльний комп'ютер Apple.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 січня 2023
Переглядів
3077
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку