Презентація "Історія виникнення Олімпійських ігор"

Про матеріал
Презентація на тему: "Історія виникнення Олімпійських ігор" для учнів 6 класу. Ознайомити учнів із історією виникнення Олімпійських ігор.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія виникнення Олімпійських ігор Як все було?

Номер слайду 2

Привіт!- Наше прізвисько - брати Балакуни.- І зараз ми вам розповімо про історію виникнення Олімпійський ігор - так, як знаємо її ми.

Номер слайду 3

Існує безліч міфів про виникнення Олімпійських ігор. Найпочеснішими їхніми родоначальниками вважають богів, міфічних героїв, царів і правителів. Точно встановлено, що перша відома нам Олімпіада відбувалася в 776 р. до н. є. кожні 4 роки у місті Олімпія. З усіх усюд до Олімпії валив люд: хто діставався пішки, хто — верхи, а дехто навіть плив кораблем за тридев’ять земель, аби лиш одним оком глянути на величних грецьких атлетів. Навколо міста виростали цілі наметові поселення. Щоб поспостерігати за спортсменами, глядачі вщент заповнювали схили пагорбів навколо долини річки Алфей.

Номер слайду 4

З Олімпійськими іграми пов’язано багато легенд. Одна з них розповідає, нібито перші змагання організував сам Зевс на честь перемоги над батьком. Правда це чи ні, а от в літературі вперше згадав про Олімпійські ігри Стародавньої Греції саме Гомер у поемі «Іліада».

Номер слайду 5

На Олімпійських іграх найсильніші грецькі атлети змагалися з бігу, стрибків, боротьби, кидання диска, списа, кулачного бою.r

Номер слайду 6

Та все ж найнебезпечнішим було змагання на колісницях, запряжених четвериками коней. Треба було 12 разів об’їхати арену іподрому. Візники, стоячи на колісницях, правили кіньми. Колісниці шалено мчали і нерідко зачіплю-валися за поворотний стовп або за чуже колесо; на розбиту колісницю налітали інші. style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 7

Для греків Олімпія була священним місцем. У центрі її здіймався величний храм. На час Олімпійських ігор припинялися війни в Греції. Щоб побачити змагання, глядачі сідали на пагорбах, які оточували долину. Гучними криками вони підбадьорювали атлетів, що змагалися. Цікаво, що жінок на Олімпійські змагання не пускали під страхом смертельної кари.

Номер слайду 8

Після урочистої перемоги та церемонії нагородження ( вручення вінка зі священної маслини та пальмової гілки) олімпіонік жив, як вареник у маслі. На його честь влаштовували свята, співали гімни, виготовляли статуї, в Афінах — звільняли від податків та обтяжливих громадських обов’язків. А ще переможцеві завжди лишали найкраще місце в театрі. Подекуди особливими привілеями користувались навіть діти олімпійця.

Номер слайду 9

Минуло близько 2400 років з часу розквіту грецької культури, але вона справила такий величезний вплив на дальший розвиток культури в цілому світі, що її значення ми відчуваємо досі.

pptx
Додано
14 липня 2021
Переглядів
3465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку