Презентація історія виникнення та розвитку футболу

Про матеріал
Футбол – найулюбленіший вид спорту на нашій планеті. Жоден вид спорту не збирає стільки глядачів на своїх трибунах та перед телевізорами. Гра, як діяльность, закладена в потребі людства, як засіб самовираження. Це нам і демонструє історія виникнення футболу з часів давніх предків до часів сучасності
Зміст слайдів
Номер слайду 1

І с т о р і я виникнення футболуучитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.

Номер слайду 2

Футбол в стародавні часи. Футбол — одна з найдавших ігор людства. Архівні джерела, знайдені в Китаї та Єгипті, зокрема зображення гравців з м'ячем, окремо м'ячі, дають вченим підстави стверджувати, що футбол був відомий людству задовго до нашої ери. Англійський професор Барканс переконаний, що навіть первісні люди грали в футбол.учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М. Китайцям гра з м'ячем була відома ще понад 5000 років тому. Імператори вважали, що така гра є важливим засобом військової підготовки.

Номер слайду 3

М'яч та правила гри. М'яч був набитим кінським волосом і обшитий шкурою. Надувними м'ячами почали грати вже у XVIII столітті.учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М. Архівні дані свідчать, що змагалися між собою дві команди, завданням яких було потрапити м'ячем у отвір в сітці, натягнутій між двома бамбуковими жердинами. Переможців нагороджували щедрими подарунками. 

Номер слайду 4

У Франції ця гра називалася "Soule" або "Choule". Завдання гравців тут зводилося до того, щоб переміщувати м'яч від однієї лінії до другої. Боротьба за м'яч була безкомпромісною і навіть небезпечною. Тож і з'явилися королівські та парламентські укази про заборону гри, що призвело до тимчасового занепаду футболу.учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.

Номер слайду 5

Усе це викликало невдоволення королів, і в 1314 р. Едуард ІІ видав указ, де зазначалося: "У зв'язку з тим, що гра у м'яч призводить до великого безладдя, а це само собою є велике зло, ми іменем короля під страхом ув'язнення забороняємо грати в футбол у великих містах". В Англії найпопулярнішим видом розваги був "футбол натовпу". Ігри неорганізованих гуртів проводилися на майданах і вулицях міст, що паралізувало життя населення, завдавало великих збитків ремісникам, торговцям. учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.

Номер слайду 6

В Італії в часи Середньовіччя у "саlcio" грали переважно у містах Флоренції та Падуї, але там уже існували деякі правила гри. Так, визначалася кількість учасників в команді, ставилися певні вимоги до розташування гравців, що вважається витоками тактичних систем гри. першій половині XIX ст. "футбол натовпу" вже мав два різновиди:з м'ячем тільки ногами (футбол);гра з м'ячем руками та ногами (регбі).учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.

Номер слайду 7

Виникнення сучасного футболу в 1863 роціНа другому засіданні Футбольної асоціації, 6 грудня 1863 р., було вирішено вважати футбол і регбі різними видами спорту. Це і є дата народження сучасного футболу.Ігри на Кубок Англії проводяться з 1871 р. У 1888 р. було створено Англійську, а у 1890 р. Шотландську футбольні ліги. Футбольні клуби було утворено також i в інших країнах Європи, зокрема в Данії, Голландії, Бельгії, Німеччині, Aвстрiї та Угорщині.у 1904 р. у Парижі відбулася конференція за участю Бельгії, Данії, Франції, Голландії, Іспанії, Швейцарії та Швеції, де i було засновано Міжнародну федерацію футбольних асоціацій (ФІФА) — (Federation Intemacional Football Association).учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.

Номер слайду 8

Першим головою ФІФА було обрано француза Р. Гірена. Країни Латинської Америки ввійшли в ФІФА починаючи з 1912 року (Аргентина)В наш час ФІФА об’єднує футболістів близько 170 країн і являється найбільшою міжнародною спортивною організацією, масштаби діяльності якої відповідають величезній популярності футболу в світі. З 1908 року футбол включений в програму Олімпійських ігор. В першому олімпійському турнірі приймало участь 7 країн.учитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.

Номер слайду 9

Список використаних джерел1. https://studfile.net/preview/7398924/2. https://megatyumen.ru/posts/istoriya-vozniknoveniya-i-razvitiya-futbola-v-mire3. https://football-match24.com/istoriya-futbola-kratko-kak-i-gde-poyavilas-igra.html 4.https://ukrbukva.net/87194-Istoriya-vozniknoveniya-i-razvitiya-futbola.html5. http://www.yuliya-rudenko.kh.sch.in.ua/distancijne_navchannya/futbol/?pvi=pvi&prnt=prnt&prnt=prnt&pvi=pvi&prnt=prnt&prnt=prntучитель фізичної культури Маріупольської ЗОШ № 56 Онішкевич О. М.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Панченко Лена
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
11361
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку