презентація " Канберра- столиця Австралії"

Про матеріал
презентація на тему "Австралія" сприяє кращому засвоєнню знань з даної теми, розширює світогляд дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Канберра політико-адміністративний центр країни

Номер слайду 2

Ка́нберра— столиця Австралії. Населення 381,448 тис. Місто розташоване в північній частині Австралійської Столичної Території, 280 км на південний захід від Сіднея і 660 км на північний схід від Мельбурна. Слово «Canberra» походить від назви діалекту місцевого племені нгабрі, що відноситься до сімейної групі нгуннавал, а саме від слова «Kanbarra», яке можна перекласти з стародавньої мови нгуннавал як «місце для зібрань».

Номер слайду 3

Історія. Місце розташування Канберри було обране для розміщення національної столиці в 1908 році як компроміс між суперечками Сіднея і Мельбурна, двох найбільших міст Австралії. Це австралійське місто схоже на Американський Федеральний Округ — Колумбія. Після міжнародного конкурсу дизайну міста, був вибраний план чиказьких архітекторів Волтера та Маріон Гріффін, і будівництво почалось 1913 року. План подружжя Гріффін мав ознаки геометричних мотивів, як-от: кола, шестикутники, і трикутники та був зосереджений на вирівняних осях зі значними топографічними орієнтирами в Австралійській Столичній Території.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Канберра займає площу 814,2 км²і розташована неподалік від гір Бріндабелла, приблизно за 150 км від східного узбережжя Австралії. Місто лежить на горбистій рівнині на висоті від 550 до 700 м. Найвища точка — гора Маджура, 888 м. Серед інших височин виділяються гори: Тейлор, Ейнслі, Магга-Магга і Блек-Маунтін. Через місто протікає річка Молонгло, яка в одному з місць перегороджена греблею, щоб підтримувати рівень води в штучному озері Берлі-Гриффін. Географія

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Клімат. Клімат Канберри є субтропічним континентальним, але з рисами гірського. Через це в Канберрі завжди великі добові коливання температури, а літо зазвичай не надмірно посушливе. Через географічну широту, висотність і відстань від узбережжя в Канберрі чітко виділяються чотири сезони. Клімат більшості австралійських прибережних територій, на яких розташовані всі столиці штатів і територій країни, перебуває під пом'якшувальною впливом моря. У Канберрі ж літо спекотне та сухе, зими холодні з туманами і частими заморозками. Гори і окремі місцевості покриваються снігом. Найвища температура, зареєстрована в місті, становила 42,2 °C, найнижча, зареєстрована , -10 °C.

Номер слайду 8

Уряд. Австралійський національний уряд в деякій мірі контролює діяльність уряду Австралійської столичної території. В адміністративній сфері це проявляється через роботу Офіційного органу національної столиці (англ. National Capital Authority), який несе відповідальність за планування і розвиток тих районів Канберри, які мають державне значення або знаходяться в межах плану Гріффіна

Номер слайду 9

Економіка. Основу економіки Канберри становить урядовий сектор, передусім федеральний уряд Австралії. Значну частину економіки території станом на 2014 рік становили будівництво, охорона здоров'я, торгівля, сфера вищої освіти і послуг. Станом на травень 2012 року рівень безробіття в Канберрі становив 3,4 %, що нижче від загальнонаціонального рівня, який становив 5,1 % В результаті низького рівня безробіття і високої зайнятості в державному і комерційному секторах, Канберра має найвищий рівень чистого доходу серед усіх австралійських столиць. Середня тижнева ставка заробітної платні жителя Канберри становить AUD$1 702, тоді як в загальному по Австралії — AUD$1 485,80 (травень 2013 року).

Номер слайду 10

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Онищук Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 жовтня 2021
Переглядів
21165
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку