Презентація "Каша - мати наша"

Про матеріал
Навчальну презентацію можна використовувати на уроках трудового навчання (технології) під час вивчення модулю "Кулінарія"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Каша – мати наша! Підготувала вчитель трудового навчання Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Назаренко Ірина Ігорівна

Номер слайду 2

Каша – мати наша! Хліб,усьому голова! Ця примовка не нова А цариця, мати наша – Запашна, свіженька каша. І смачна, і пречудова: Польова і обрядова, І з грибами добра дуже, Та й фруктова небайдужа. Із узваром каша знана, З м’ясом також непогана.

Номер слайду 3

Приготування каш Каші присутні в раціоні багатьох народів. Цей простий і доступний за ціною продукт володіє великою користю для нашого організму. Кожен дієтолог і лікар радить людям вживати каші хоча б кілька разів на тиждень. Вони є основою будь-якої лікувальної дієти, правильного харчування і збалансованого раціону.

Номер слайду 4

З чого готують каші

Номер слайду 5

Класифікація каш за консистенцією Консистенція каш залежить від співвідношення крупів і рідини. За консистенцією каші діляться на: розсипчасті; в'язкі; рідкі.

Номер слайду 6

Як правильно варити каші На перший погляд, варити кашу дуже просто: потрібні вода або молоко, крупа, спеції за смаком. Однак для кожної каші існують свої тонкощі приготування. Деякі потрібно промивати, як рис і гречку, а деякі попередньо замочувати, як перловку. Як правило, спосіб варіння круп вказано на упаковках, але основні правила приготування існують для кожної конкретної каші.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Гречана каша Гречка вважається однією з найбільш корисних каш. Вона багата мінералами і вітамінами: фосфором, кальцієм, калієм, залізом, крохмалем, марганцем, білками, жирами, вітамінами РР, В1, В6, В2. Гречка корисна при серцево-судинних хворобах, при діабеті, при проблемах з підшлунковою залозою, при анемії і багатьох інших захворюваннях.

Номер слайду 9

Пшенична каша Пшенична каша має бути присутня в раціоні людей, які мають проблеми з серцево-судинною системою. У ній міститься велика кількість міді, цинку, білка, марганцю,.

Номер слайду 10

Пшоно для здоров'я і молодості У складі пшоняної каші присутній багато крохмалю, калію, кремнію, магнію, міді і фосфору.  При регулярному вживанні цього продукту нормалізується нервова система, зникають депресивні стани, стреси і проблеми зі сном. Крупа очищає організм від токсинів, шлаків, солей, холестерину.

Номер слайду 11

Кукурудзяна каша Вона багата вітамінами B1, B2, С, PP, каротин, триптофан і лізин. До того ж кукурудзяна каша виводить з організму токсини завдяки що міститься в ній клітковині. У той же час кукурудзяна каша швидко засвоюється організмом, через що може стати причиною набору ваги. Вважається, що її часте вживання в їжу може бути причиною ожиріння і цукрового діабету. Однак якщо її є не більше одного разу на тиждень, ніякої шкоди від такої каші точно не буде.

Номер слайду 12

Перлова каша Оброблений ячмінь. У ній міститься багато мінералів, вона має невисоку калорійністю, але при цьому має високу поживність. При регулярному вживанні дана крупа сприяє виробленню колагену, які допомагають зберегти молодість.

Номер слайду 13

Вівсяна каша До складу вівсяної каші входить велика кількість таких корисних речовин, як амінокислоти, білки і вітаміни, які беруть безпосередню участь в обміні холестерину. А що міститься в каші біотин дуже корисний для нігтів, волосся та шкіри. Також вона багата ферментами, що сприяють стимулюванню роботи травного тракту. Одночасно з цим в вівсянці міститься така речовина, як глютен, який вимиває кальцій з кісток. Саме тому її шкідливо вживати тим людям, організм яких погано засвоює кальцій.

Номер слайду 14

Рисова каша Рис не тільки смачний, але і корисний. Він нормалізує процеси кровотворення, поліпшує обмінні процеси, допомагає позбутися від діареї, зміцнює стінки кровоносних судин, запобігає утворенню тромбів, має актиоксидантною властивостями, зміцнює кісткову структуру, виводить токсини і шлаки. Рис також корисний для нервової системи.

Номер слайду 15

Кускус Кускус — одна з найпростіших у приготуванні крупів! Варити його не потрібно зовсім! По суті, це та ж манка з твердих сортів пшениці, тільки більш грубого помелу. Готувати так: потрібну кількість крупи залити окропом, щоб вода покрила кускус. Накрити кришкою, залишити кашу на 5–10 хвилин. Трохи посолити, й готово.

Номер слайду 16

Страви з круп Каші Супи Котлети Салати Запіканки Плов Різотто

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Фесенко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Литвиненко Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
2685
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку