Презентація " Кайдашева сім'я" .Характеристика образів

Про матеріал

презентація призначена для учнів10-го класу для роботи над образами повісті

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Кайдашева сім’я” Характеристика образів повістіПрезентацію підготувалавчитель української літератури. КЗ”ОЗЗСО”Сузір’я”Оріхівської міської ради Запорізької областіБондарєва Н. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Це «молоді парубки, обидва високі, рівні станом, обидва довгообразі й русяві, з довгими, тонкими, трошки горбатими носами, рум’яними губами». 

Номер слайду 4

.«Вже не молода, але й не стара, висока, рівна, з довгастим лицем, з сірими очима, з тонкими губами та блідим лицем». Маруся Кайдашиха – дружина Омелька,

Номер слайду 5

Карпо – старший син Омелька Кайдаша та Марусі Кайдашихи. «Широкий в плечах, з батьківськими карими гострими очима, з блідуватим лицем. Тонкі пружки його блідого лиця з тонкими губами мали в собі щось неласкаве.

Номер слайду 6

«Висока на зріст, рівна станом, але не дуже тонка, з кремезними ногами, з рукавами, позакачуваними по лікті, з чорними косами, вона була ніби намальована на білій стіні. Мотря – дружина Карпа

Номер слайду 7

Лаврін – молодший син у сім’ї Кайдашів. Він лагідний, жартівливий, протилежний за характером і зовнішністю своєму брату, неконфліктний, романтичний. Має дуже привабливу зовнішність.

Номер слайду 8

«Мелашка – дружина Лавріна«Була не.велика на зріст, але рівна, як струна, гнучка, як тополя, гарна, як червона калина, довгообраза, повновида, з тонким носиком. Щоки червоніли, як червонобокі яблучка, губи були повні та червоні, як калина. На чистому лобі були ніби намальовані веселі тонкі чорні брови, густі-прегусті, як шовк».

Номер слайду 9

Омелько Кайдаш -звичайний селянин. «Ніби намальований на чорному полі картини, сидів Кайдаш в білій сорочці з широкими рукавами. Кайдаш стругав вісь.

Номер слайду 10

Дякую за увагу

pptx
Додано
25 жовтня 2020
Переглядів
5681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку