Презентація "Казка про букву Я"

Про матеріал
Ця презентація стане в нагоді вчителям початкових класів і батькам при вивченні звукових значень букви Я. Рекомендую використовувати цей матеріал на уроках навчання грамоти. Казка допоможе учням краще зрозуміти звукові значення букви Я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Читання 1 клас

Номер слайду 2

Я я

Номер слайду 3

Номер слайду 4

В одному чудовому казковому місті, де мешкали дівчата – голосні звуки й хлопці – приголосні звуки, жила дівчинка. Звали її просто – Я. Хороша, весела дівчинка, як і всі дівчата в її місті. І все ж таки Я відрізнялася від усіх подружок тим, що носила на голові аж дві корони: одну синеньку з двома рисочками, а іншу – червоненьку з кружечком. Я була схожа на справжню принцесу.

Номер слайду 5

Сказати по правді, дівчата дуже заздрили своїй подружці. Вони теж хотіли бути схожими на принцес. Дівчата просили Я поділитися і дати одну корону поносити хоч трішечки. Але Я не погоджувалася ні за що!

Номер слайду 6

Дівчинка Я пишалася своїми коронами. Вона любила стояти першою, вважала себе головною.

Номер слайду 7

Одного разу підійшов до неї хлопчик. Я знала, що він часто буває грубим і невихованим. Але вона не хотіла поступатися своїм першим місцем. Хлопчик теж хотів бути першим. Він грубо штовхнув Я.

Номер слайду 8

Корона з голови дівчинки упала прямо на голову цьому хлопчикові. Я вже хотіла заплакати, але хлопчик з короною на голові, несподівано для себе і всіх оточуючих, став добрим і ласкавим. Він тут же вибачився, і діти подружили.

Номер слайду 9

З тих пір, дівчинка Я подружила з усіма хлопцями. Вона давала їм поносити свою корону і поступалася місцем. А вони поряд з Я ставали добрими, ласкавими, м’якими, як то кажуть, на характер. Хіба це не чудо?

Номер слайду 10

Інколи хлопці пропускали Я вперед. Тоді дві корони залишалося на голові Я. І це не заважало їм дружити. Дівчинка зрозуміла, що разом з друзями набагато веселіше, ніж бути самотньою.

Номер слайду 11

А що ж дівчата? – спитаєте ви. Дівчатам Я зробила кожній по одній короні. А своїм подружкам Ю, Є і Ї навіть по дві. І всі вони живуть дружно і не сваряться.

Номер слайду 12

pptx
Додано
7 лютого 2021
Переглядів
1932
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку