Презентація "Кібербулінг: загроза ХХІ століття"

Про матеріал
Презентація "Кібербулінг: загроза ХХІ століття" для використання під час проведення позакласного заходу, уроків з інформатики чи під час проведення батьківських зборів".В презентації , що підготовлена на основі матеріалів конференції «Безпечний Інтернет» розглянуто причини кібербулінгу, його різновиди та ознаки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кібербулінг: загроза ХХІ століття

Номер слайду 2

Кібербулінг або інтернет-мобінг – це сучасна форма агресії, яка набула поширення з появою мобільних телефонів, інтернету. Будь-які її форми мають на меті дошкулити, нашкодити чи принизити людину дистанційно, без фізичного насильства (на відміну від булінгу). «Зброєю» булера стають соціальні мережі, форуми, чати, мобільні телефони тощо.

Номер слайду 3

Причини кібербулінгу. Часто ворожнеча з реального світу переходить у віртуальний. Діти можуть знати, хто знущається над ними в інтернеті. Булінг сьогодні стає кібербулінгом.

Номер слайду 4

Причини кібербулінгу. Нападати можуть незнайомці, які переслідують свої мерзенні цілі. В інтернеті дуже просто бути анонімним, що підвищує шанси стати жертвою знущання, бо анонімність передбачає безкарність.

Номер слайду 5

Причини кібербулінгу. Залякування може відбуватися у будь-яку годину доби та в будь-якому місці. Найгірший сценарій, коли це трапилось у момент самотності дитини. Адже може здатися, що виходу немає.

Номер слайду 6

Різновиди кібербулінгу. Використання особистої інформації – викрадення паролів від приватних сторінок, електронної пошти для подальших погроз чи розповсюдження спаму.

Номер слайду 7

Різновиди кібербулінгу. Анонімні погрози – анонім надсилає листи погрозливого змісту довільного або цілеспрямованого характеру, особлива ознака – наявність ненормативної лексики та груба мова.

Номер слайду 8

Різновиди кібербулінгу. Телефонні дзвінки з мовчанням. Не тільки погрози лякають. Мовчання чи жахання в слухавку бентежать дитину, вона не знає як і, головне, від чого потрібно захищатись.

Номер слайду 9

Різновиди кібербулінгу. Переслідування – це може бути елемент фізичного переслідування, залякування досягається шляхом розсилки повідомлень на електронну пошту чи телефон. Шкідники можуть збирати інформацію про жертву, слідкуючи за її повідомленнями в соцмережах – фото, селфі з місця подій, розповіді про своє життя.

Номер слайду 10

Різновиди кібербулінгу. Увага! Свідомо та відповідально оцінюйте все, що викладаєте до мережі! Все може бути використаним проти вас.

Номер слайду 11

Різновиди кібербулінгу. Увага! Тролінг – розміщення провокаційних повідомлень в мережі для привернення уваги та збудження активності, що може спричинити конфлікт (флеймінг).

Номер слайду 12

Різновиди кібербулінгу. Хепі-слепінг (happy slapping) – насильство заради розваги, актуальне здебільшого для фізичного цькування, проте в інтернеті також актуально, коли мова йде про моральне насильство. Яскрава особливість – звичка знімати насильство на камеру для подальшого розповсюдження в мережі.

Номер слайду 13

Різновиди кібербулінгу. Сексуальні посягання – з появою інтернету сексуальні збочення вийшли на новий рівень. Педофіл, замаскувавшись під фейковим ім'ям чи прикинувшись другом батьків, може запросити дитину на зустріч чи вивідати в неї час та місце, коли вона буде сама.

Номер слайду 14

Ознаки кібербулінгу

Номер слайду 15

Ознаки кібербулінгу

Номер слайду 16

Ознаки кібербулінгу

Номер слайду 17

Пам'ятка для захисту від кібербулінгу

Номер слайду 18

Пам'ятка для захисту від кібербулінгу

Номер слайду 19

Пам'ятка для захисту від кібербулінгу

Номер слайду 20

Пам'ятка для захисту від кібербулінгу

Номер слайду 21

Якщо дитина потерпає від знущань кібербулера, їй буде дуже складно зізнатися у цьому батькам чи ще комусь. На це є декілька причин:страх, що дорослі не зрозуміють сенсу проблеми;страх бути висміяним через буцімто незначну проблему;страх бути покараним чи що постраждає хтось рідний за «донос» на булера, особливо, якщо цькування зайшли далеко і дитина під контролем агресора;страх з'ясувати, що «сам винен» і знущання цілком справедливі.

Номер слайду 22

Джерела інформаціїОсвітній проект «На Урок» : електронний журнал «Безпечний Інтернет»

pptx
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
2433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку