Презентація "Кількість та розміщення населення"

Про матеріал
Презентація з географії 6 клас на тему: “Кількість і розміщення населення на Землі”.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кількість та розміщення населення

Номер слайду 2

Нині на Землі проживає більш як 7 млрд осіб. Кількість населення на нашій планеті неперервно збільшується. У далекому минулому, до нашої ери і на початку нашої, вона зростала повільно. Пояснюється це тим, що людина надто залежала від природних умов, їй важко було долати епідемії та голод. Швидке зростання кількості населення триває тільки останні 400 років, коли залежність людини від природи стала меншою. А з XX ст. кількість населення збільшується дуже стрімко: у 1975 р. — 4 млрд, у 1987 р. — 5 млрд, 1999 р. — 6 млрд, а в 2011 р. з’явився 7-мільярдний житель

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кількість населення (осіб): світу — 7,2 млрд, України — 44,3 млн, Києва — 2,7 млн. Найбільша в світі країна за кількістю населення — Китай (близько 1,3 млрд осіб). За ним ідуть Індія (понад 1,2 млрд осіб), США (317 млн осіб). Майже на 90 млн осіб щороку зростав населення. Щосекунди на світ з’являються 3 людини, щохвилини — 180, а за добу — 260 тис., що приблизно дорівнює кількості населення Тернополя. Щотижня на Землі додається ніби новий Харків або три таких міста, як Миколаїв, а що три роки — така країна, як США.

Номер слайду 5

Основною причиною стрімкого зростання кількості населення стало зниження смертності завдяки розвитку техніки і медицини. Учені прогнозують, що кількість населення і надалі зростатиме. Тому людству важливо спрямовувати розвиток нате, щоб задовольнити потреби людей у продовольстві, освіті та охороні здоров’я, якості навколишнього середовища.

Номер слайду 6

Нині, як і багато століть тому, природні умови визначають розміщення населення на Землі. Близько 70 % усіх людей проживають на 7 % поверхні суходолу. А 15 % суходолу з суворими природними умовами — це Антарктида, Ґренландія, острови Північного Льодовитого океану — і тепер залишаються незаселеними. Малозаселеними є вологі екваторіальні ліси, пустелі, тундра, тайга, а також гори. Найбільш густонаселеними є рівнини помірного, субтропічного й субекваторіального поясів, узбережжя морів і океанів. У Північній півкулі живе значно більше людей, ніжу Південній.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

 Середню кількість жителів на 1 км2 території відображає густота населення. Щоб визначити її, потрібно кількість населення поділити на площу території, на якій воно проживає. Отже, якщо кількість населення Землі приблизно 7 млрд осіб, а площа суходолу — 149 млн км2, то середня густота населення на нашій планеті становитиме майже 47 осіб на 1 км2. Формула обчислення густоти населення

Номер слайду 9

Д/З опрацювати параграф 59. Записати висновки

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
16 травня 2023
Переглядів
437
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку