Презентація "Кінопремія "Оскар"до уроку "Мистецтво" 9 клас

Про матеріал

Презентація містить цікаві матеріали, факти, дати та цифри щодо появи та популярності кінопремії "Оскар". Даний матеріал буде цікавий дев'ятикласникам і допоможе ще більше дізнатися про яскравий світ кіномистецтва та про одну з найвідоміших кінематографічних нагород у світі..

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кінопремія “Оскар”Підготувала вчитель інтегрованого курсу “Мистецтво” Миколаївської ЗОШ № 56 Курбанова І. В.

Номер слайду 2

«Оскар» - головна щорічна національна кінопремія США і найвідоміша кінематографічна нагорода у світі.

Номер слайду 3

Всі знають, як виглядає статуетка. Але якщо придивитися ближче, то побачимо лицаря з мечем хрестоносця в руках. Він стоїть на рулоні кіноплівки з п’ятьма сходинками, що символізують оригінальні напрямки роботи кіно академії. Це актори, режисери, продюсери, технічні спеціалісти і письменники.

Номер слайду 4

Перша премія "Оскар" була вручена 16 травня 1929 року.

Номер слайду 5

Перша церемонія пройшла в хотелі Hollywood Roosevelt Hotel у присутності 270 людей. Вхідний квиток коштував 5 доларів (що є еквівалентом сьогоднішніх 69 доларів).

Номер слайду 6

Потрапити сьогодні на церемонію вручення практично неможливо. Це приватний захід, вхід куди можливий лише по запрошеннях.

Номер слайду 7

Нагородження 16 травня 1929 року зайняло всього 15 хвилин, вручених статуеток також було 15.

Номер слайду 8

Починаючи з першої ж церемонії, трансляція події проводилась по радіо. Перша телевізійна трансляція відбулася у 1953 році. Сьогодні пряма трансляція відбувається у 200 країнах світу.

Номер слайду 9

Під час Другої світової війни з метою економії металу статyетки "Оскаpів" робили з деpева

Номер слайду 10

Офіційно ця нагорода називається "Academy. Award of Merit", або "Премія Академії за заслуги». Статуетку називали по-різному – Золота нагорода, Статуя за заслуги і навіть Залізна людина. За найпоширенішою версією, своєю назвою нагорода зобов'язана бібліотекарю Академії Маргарет Херрік, який сказав при її вигляді: «Ця фігурка нагадує мого дядька Оскара!».

Номер слайду 11

Фігурку Оскара виливають зі сплаву, в який входять мідь, цинк, сурма і олово. Пізніше покривають шаром срібла. І завершує процедуру найвідповідальніший момент - покриття майбутньої нагороди 24-каратним золотом.

Номер слайду 12

Поточна вартість статуетки з 24-каратним золотим покриттям становить 693 долара.

Номер слайду 13

Висота фігурки 35 снтиметрів, а маса – майже 4 кілограми. Розробкою дизайну займався арт-директор Metro-Goldwyn-Mayer Седрік Гіббонс, скульптором-виконавцем став художник Джордж Стенлі з Лос-Анджелесу.

Номер слайду 14

Найбільша кількість «Оскарів» за історію існування кінопремії отримали тільки два фільми: «Титанік» і «Володар кілець: Повернення короля» – 11 статуеток у кожного.

Номер слайду 15

Волт Дісней є володарем найбільшої кількості Оскарів за всю історію. На рахунку Волта Діснея 22 звичайних премій Оскар і 3 премії за видатні заслуги в кінематографі з 59 номінацій. Щороку з 1942 по 1963 роки він був номінований хоча б на одну премію Оскар.

Номер слайду 16

Червоний килим, по якому йдуть знаменитості, які запрошені на церемонію нагородження Академії кіномистецтв «Оскар», має довжину 152 метри і завширшки 10 метрів.

Номер слайду 17

Щоб нагадувати про довгу історію самого конкурсу, по боках від доріжки стоять дві колони з викарбуваними на них назвами фільмів-переможців минулих років. Місця на них вистачить до 2071 року.

Номер слайду 18

На промови з подяками наклали обмеження у 45 секунд. Тривалість найдовшої промови складає 7 хвилин, її виголосила Грір Гарсон (Greer Garson) – вона більше не перемагала, так що хоча б устигла наговоритися. Альфред Хічхок (Alfred Hitchcock) і Вільям Холден (William Holden) навпаки обмежилися словом «Дякую».

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Демків Марія Василівна
    Щиро дякую!!! Цікаво та сучасно!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Яцун Маргарита Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 січня 2018
Переглядів
8388
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку