Презентація "Китай 1918-1945 рр."

Про матеріал
Характеристика економічного ,політичного та соціального розвитку Китаю після Першої світової війни, періоду громадянської війни та японської інтервенції. Розвивати вміння аналізувати історичні факти й події, узагальнювати фактичний матеріал, робити висновки, давати характеристику історичним діячам, розкривати їх місце і значення в історичному процесі,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КИТАЙ

Номер слайду 2

Китай вступив у Першу світову війну на боці Антанти у 1917 році Умови Версальського миру виявилися для нього несприятливими. Німецькі володіння в Китайській провінції Шаньдун мали перейти до Японії. 4 травня 1919 відбулася студентська демонстрація з вимогами до уряду повернути півострів.

Номер слайду 3

Рух 4 травня 1919 року

Номер слайду 4

Причина: Рішення Паризької мирної конференції про передачу півострова Шаньдунь Японії. Демонстрація студентів з вимогою повернення Шаньдуню та звільнення прояпонськи налаштованих чиновників. Розгін демонстрації поліцією, арешт лідерів студентів, однак виступи не припинилися, перекинувшись в інші міста. Наслідки: делегація Китаю не підписала Версальський договір; деякі прояпонськи налаштовані чиновники зняті з посад; лідери студентіва звільнені.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Програма грунтується: 三民主義: націоналізм 民族主義 свобода від іноземного втручання 民權主義демократія 民生主義 процвітання (народний добробут). ГОМІНДАН – “націоналістична партія» — перша правляча політична партія, з 1912 року.

Номер слайду 7

Сунь Ятсен китайський лікар, революціонер та політичний діяч засновник Китайської Республіки, «Батько нації» . політичне життя - постійна боротьба та  вигнання . розробив політичну філософію партії.

Номер слайду 8

Сунь Ятсен Сунь Ятсен не дожив до часу коли його партії вдалося консолідувати свою владу над країною в ході Північного походу. Головна спадщина Сунь Ятсена врозроблена політичній філософії,  три принципи народу: націоналізм, народовладдя, народний добробут. Сунь Ятсен хотів провести в Китаї економічні реформи.

Номер слайду 9

В 1921 році була створена Комуністична партія Китаю (КПК)

Номер слайду 10

Мао Цзедун Політичний лідер і теоретик маоїзму Засновник КПК та її лідер. Організував Великий похід 1934-1935 рр. Вів визвольну війну 1937-1949 рр., що завершилася встановленням КНР Встановив комуністичне правлінням у Китаї. Мао Цзедун

Номер слайду 11

ПОЛІТИКА Мао Цзедуна Майже всі реформи китайські комуністи проводять за зразком Радянського Союзу, що мав на початку 1950-х досить великий вплив на КНР Після двох важких інфарктів 9 вересня 1976 року на 83-му році життя Мао Цзе-дун помер. На похорони «Великого керманича» прийшло більше мільйона чоловік. Тіло покійного забальзамували за розробленою китайськими ученими методикою і виставили для огляду рік після смерті в спорудженому на площі Тяньаньмень величезному мавзолеї. На початок 2007 року усипальню Мао відвідало близько 158 млн чоловік.  

Номер слайду 12

1 липня 1925р. уряд в Гуанчжоу оголосило себе Національним урядом Китайської республіки.

Номер слайду 13

Поступово значну владу зосередив головнокомандувач Національно-Революційної армією Чан Кайші

Номер слайду 14

Чан Кайші військовий і політичний діяч; очолив Гоміньдан  у 1925; президент Китайської Республіки;  маршал і генералісимус. у 1923 р. направлений до Москви для вивчення досвіду політичної роботи РКП. активно співпрацював з націоналістами із Товариства Неба і Землі та підтримували Чана протягом усього його керування у Китаї, а потім і на Тайвані.

Номер слайду 15

Громадянська війна в Китаї КПК (Мао Цзедун) Гоміндан (Чан Кайші)

Номер слайду 16

Улітку 1926 р. уряд активізував боротьбу за об'єднання країни. Гоміньданівська армія почала Північний похід.

Номер слайду 17

Північний похід 1 червня 1925р. Початок загального страйку в Шанхаї. Березень 1926р.Чан Кайші здійснив державний переворот. 9 липня 1926р.Чан Кайші почав похід на Північ з метою об’єднання Китаю . У лютому було звільнено Шанхай і Нанкін. В березні почалася інтервенція в Китай. У 1927р. Гоміндан розірвав відносини з комуністами,які прагнули нав’язати Китаю більшовицьку схему розвитку.

Номер слайду 18

У вересні 1931 р. в північно-східні провінції Китаю вторглися Японські війська. 7 листопада 1931 на з'їзді представників радянських районів Китаю створено Тимчасовий Центральний уряд Китайської Радянської Республіки на чолі з Мао Цзедуном.

Номер слайду 19

Японська піхота в маньчжурських степах

Номер слайду 20

Японська інтервенція в Маньчжурію  у1931-1932 роках між Японською імперією та Китайською республікою за володіння Маньчжурією . У вересні 1931р.спалахну інцидент на озері Лютяо , в ході якого представники японської їКвантунської армії підірваліїрми колії Південно-маньчжурської залізниці й звинуватили у підриві китайський уряд. Квантунська армія розгорнула широкомасштабний наступ на підконтрольній Китаю території Маньчжурії й окупувала її за 5 місяців. На початку 1932 р. представники союзної японцям Всеманьчжурської ради проголосити створення Маньчжурської держави .Унаслідок війни Китайська республіка втратила увесь північний схід. Японія отримала нову державу-союзника в регіоні, але опинилася на вістрі міжнародної критики. Унаслідок перемоги Японія покинула Лігу Націй і опинилася в міжнародній ізоляції

Номер слайду 21

Вторгнення Японії у 1931 році Останній Імператор династії Цін -Айсінгіоро Пу І Канде. Маріонеткова держава Маньчжоу-Ґо.

Номер слайду 22

Японський план окупації Китаю

Номер слайду 23

Вторгнення Японії у 1937 р. Вторгнення Японії у 1937 році Японська агресія та тиск СРСР змусили КПК і Гоміндан у квітні 1937 р. знову об’єднати сили для спільної відсічі агресору. До 1939 р. увесь Східний Китай від Маньчжурії до в’єтнамського кордону – окупувала Японія

Номер слайду 24

Вторгнення Японії у 1937 р. Вторгнення Японії у 1937 році До 1939 р. увесь Східний Китай від Маньчжурії до в’єтнамського кордону – окупувала Японія

Номер слайду 25

Наслідки масової паніки під час бомбардувать японською авіацією міста Чунцін  в червні  1941 року. Більше ніж 5000 жителів було вбито за перші два дні бомбардувань[

Номер слайду 26

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 7
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Олександра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кіпещук Любов Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Дашко Марина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Булатова Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. koblay oleg
    чудовий матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Неклеса Світлана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Піддубна Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 4 відгука
ppt
Додав(-ла)
Tokaruk Svitlana Ivanivna
Додано
29 березня 2021
Переглядів
14400
Оцінка розробки
5.0 (7 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку