Презентація класної години "Безпечний відпочинок (правила поведінки на воді)".

Про матеріал
Довести дітям, що водоймища приносять багато радості всім, особливо влітку. Але не треба забувати, що вода – це стихія. Якщо вона некерована людиною, то знищує все на своєму шляху. І з нею треба поводитися обережно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роботу виконала Чаговець Людмила Борисівна, учитель Коротичанського ліцею

Номер слайду 2

Це прозора, безбарвна рідина, що становить собою найпростішу хімічну сполуку водню з киснем. Це водна маса джерел, озер, річок, морів, океанів. Вода – це скарб. Ніщо живе на Землі не може існувати без води. Людина може прожити без неї всього 3 доби.

Номер слайду 3

На святах люди бажали один одному: “ Будь багата, як земля, Весела, як весна, Здорова, як вода; Будь здорова, як риба, Гожа, як вода ”.

Номер слайду 4

Так, вода буває різною: тихою, грізною. Водоймища приносять багато радості і дітям, і дорослим, особливо влітку. Але не треба забувати, що вода – це стихія. Якщо вона некерована людиною, то знищує усе на своєму шляху.

Номер слайду 5

Місця для купання слід обирати дуже ретельно, бо не всі вони безпечні і придатні для цього. Тому купатися слід у добре відомих місцях. Вода, в якій ти купаєшся, має бути чистою. Стрибаючи у воду в незнайомому місці, можна боляче вдаритися, а також загинути через необачність. Хвиля може накрити плавця, затягнути далеко від берега.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Не запливати на надувних подушках та матрацах далеко від берега. Не запливати за огорожу.

Номер слайду 8

Не купатись у негоду: грозу, шторм, дощ. Перше купання повинно бути недовгим – 10 хвилин, а далі у воді можна перебувати до 20 хвилин за один раз.

Номер слайду 9

Стрибки у воду – це видовищний вид спорту. Спортсмени навчаються стрибкам у секціях під керівництвом досвідчених тренерів. Тому стрибати з пірса чи мосту – небезпечно. Якщо ти нагрівся на сонці, а потім різко занурюєшся у воду, то від швидкого охолодження може статися шок. Під час неправильного пірнання можна боляче вдаритися об воду.

Номер слайду 10

Не підпливайте до човнів, скутерів, катамаранів, катерів. Прогулянки на човнах, катерах, катамаранах, яхтах потребують підвищеної обережності. Не сідайте в жодний плавальний засіб без дорослих. Перед посадкою на катер, катамаран, яхту дорослим слід переконатися, що є рятувальні засоби.

Номер слайду 11

Не пірнайте з плавального засобу. Не купайтеся без нагляду дорослих. Не пустуйте у воді – це заважає оточуючим і може бути небезпечним.

Номер слайду 12

Діставати тендітну квітку – латаття ризиковано. Адже корінням рослина закріплюється у мулі, міцні стебла переплітаються у воді. У лататті можна заплутатися.

Номер слайду 13

Якщо сталося щось непередбачене і плавець почав тонути, то потерпілому треба надати швидку допомогу. Голосно покликати на допомогу рятувальників або дорослих.

Номер слайду 14

Якщо поблизу немає дорослих, то негайно кинути утопаючому, який ще тримається на поверхні води, рятувальний круг, дерев`яну дошку, надувний матрац, пінопласт, весло, щоб людина могла випливти. Потерпілого витягнути із води. Перевернути на живіт, покласти на своє коліно, придавити за спину, щоб із потерпілого вилилася вода, якої він наковтався.

Номер слайду 15

ppt
Додано
22 липня 2020
Переглядів
733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку