Презентація "Кліматичні пояси Землі"

Про матеріал
Презентація з географії 6 класу допоможе вчителю та учням провести уроки на тему: «Кліматичні пояси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИВчитель географії Дугинова В. П.

Номер слайду 2

повторимо. Клімат - Це багаторічний режим погоди. Погода - Це стан нижнього шару атмосфери в даний час в даному місці

Номер слайду 3

Кліматичні пояси – широтні смуги земної поверхні, що мають відносно однорідний клімат. Пояси відрізняються один від одного температурою повітря і переважаючими повітряними масами. Кліматичні пояси змінюються від екватора до полюсів.

Номер слайду 4

Кліматичні пояси поділяються на основні і перехідніТериторії, де повітряні маси змінюються за сезонами двічі нарік, належать до перехідних кліматичних поясів. У назвах перехідних поясів з'являється префікс "суб", що означає "під“, тобто під основним: субекваторіальний, субтропічний, субарктичний і субантарктичний. У перехідних поясах погоду визначають повітряні маси, які надходять з сусідніх основних поясів та змінюються за сезонами.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Субекваторіальний тип клімату формують дві повітряні маси — екваторіальна і тропічна, унаслідок чого існує два сезони року: вологий і сухий

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Для місцевості, що знаходиться у даному поясі, характерне чергування помірного і тропічного кліматичних режимів. Це пояснюється сезонними ритмами загальної циркуляції атмосферного повітря: в літній час субтропічні пояси знаходяться під впливом пасатного кліматичного режиму, в зимовий – під впливом циклональної циркуляції помірних повітряних мас. У літній період середня температура повітря становить більше 20 ° С, у зимовий- більше 4 ° .

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Помірний пояс. У помірних поясах (в обох півкулях) панує помірне повітря. Там добре виражені пори року з плюсовими температурами влітку і мінусовими взимку. Опадів випадає багато, але розподілені вони нерівномірно: багато їх на заході материків, мало — у внутрішніх районах, достатньо — на сході. Розрізняють чотири сезони:1. Два основних - холодна зима і спекотне літо.2. Два перехідних - осінь і весна.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Арктичний та Антарктичний пояс Опади випадають здебільшого у вигляді снігу. Літо коротке і холодне, триває приблизно 11-50 днів. У цей час року цілодобово світить сонце, температура трохи вище 0 °, а середня температура найбільш теплого місяця становить не більше +5 °.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
2392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку