Презентація "Клініки дружні до молоді"

Про матеріал
Презентація до уроку "Клініки дружні до молоді". Можливо, стане в нагоді вчителям шкільного предмета "Основи здоров'я", які працюють за підручником О. В. Тагліної, 7 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клініки, дружні для молоді (КДМ) — це спеціалізовані установи, які поєднують риси медичного закладу та соціальної служби. Головні принципи роботи КДМ — конфіденційність та доброзичливе ставлення до пацієнтів.

Номер слайду 2

Цільова група - діти підліткового віку - від 14 до 18 років. Також клієнтами клініки, окрім під­літків, можуть бути їх батьки, опікуни, а також спеціалісти закладів, які працюють з молоддю. Основа діяльності КДМ– надання допомоги підліткам та молоді через розуміння їх проблем, спільний пошук шляхів зміни поведінки, спрямованих на збереження здоров‘я. Загальна мета - збереження соматичного та репродуктивного здоров'я, про­філактика ВІЛ/СНІДу та формування відповідальної поведінки серед підлітків та молоді щодо власного здоров'я.

Номер слайду 3

Завдання КДМ:- забезпечення комплексної соціальної, медичної, психологічної та правової допомоги;- діагностика та лікування захворювань ре­продуктивної системи; - соціальний супровід, правова підтримка;- надання інформаційно-консультативних послуг з питань збереження здоров'я;- профілактика ризикової поведінки, особливо щодо інфекцій, які передаються статевим шляхом, включаючи ВІЛ-інфекцію, та непланованої вагітності.

Номер слайду 4

Принципи надання послуг:рівність та неупереджене ставлення;анонімність;доступність;відповідність потребам кожного; повнота та комплексність;ефективність (тобто послуги мають приводити до змін у поведінці).

Номер слайду 5

Звернись до «Клініки, дружньої до молоді»! Дізнайся більше про свій організм, особливості дорослішання, те, як поводитися з протилежною статтю, контрацепцію та багато іншого. Ти можеш прийти самостійно або з другом, друзями, близькою людиною, батьками – з ким тобі зручніше. Запам’ятай, якщо виникла проблема, то її треба обов’язково вирішувати. Особливо, якщо це стосується твого здоров’я!

Номер слайду 6

Поміркуй!Ситуація: Ніна, учениця 8 класу, відчуває себе останнім часом не дуже добре. У неї болить голова, поганий настрій, зникло бажання вчитися. Про стан свого здоров’я батькам не розповідає. Що б ти порадив в такій ситуації?

Номер слайду 7

Домашнє завдання §24 - опрацювати;стор. 125 - дати відповідіна питання № 5-7

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новицька Вікторія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
3895
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку