Презентація "Ключові компетентності на уроках ЗБД"

Про матеріал
Набуті на уроках ЗБД життєві навички та сформовані компетентності неймовірно важливі для становлення особистості. Вони допомагають будувати систему цінностей та набувати вмінь, необхідних для успішної самореалізації людини в подальшому її житті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Набуті у школі життєві навички та сформовані компетентності неймовірно важливі для становлення особистості. Вони допомагають будувати систему цінностей та набувати вмінь, необхідних для успішної самореалізації людини в подальшому її житті. Наприклад в роботах учнів в пріоритеті особобистого добробуту: повернутись в рідний дім, своє місто, ходити до школи - в малюнках, колажах, проєктах дітей є і перемога, мир та незалежна, вільна й щаслива Україна, що відображає формування компетентності в наших учнях як громадянина України. Ключові компетентності на уроках основ здоров’я \ЗБД Рибалко Т.

Номер слайду 2

Використання елементів тренінгу та ігрових вправ, ребусів, хмар слів, створення проєктів, які розвивають пізнавально-навчальну діяльність, формують в учнів почуття відповідальності за власне здоров’я, виховують бажання вести здоровий спосіб життя, метою яких є формування у дітей свідомого ставлення до свого життя та здоров’я, формування здоров’язберігаючих компетентностей.

Номер слайду 3

Формування ключових компетентностей на уроках основ здоров’я \ЗБД, забезпечують засвоєння теоретичного навчального матеріалу та дають можливість застосовувати теоретичний матеріал на практиці і в повсякденному житті, а також допомагають дітям виробити власне ставлення до тієї чи іншої життєвої ситуації, прийняти правильне зважене рішення, які вимагає сучасне суспільство.

Номер слайду 4

Серед 10 ключових компетентностей Нова українська школа виділяє екологічну грамотність та здоров’язберігаючу, що включає: 1) уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами в рамках сталого розвитку

Номер слайду 5

екологічне мислення - компетентність «Екологічна грамотність»

Номер слайду 6

2) усвідомлення ролі навколишнього середовища в житті і здоров’ї людини

Номер слайду 7

Повторна переробка вторинної сировини

Номер слайду 8

формування сучасного світосприйняття щодо раціонального використання ресурсів. Рибалко Т.

Номер слайду 9

3) здатність і бажання дотримуватися здорового способу життявідображається в творчих роботах учнів

Номер слайду 10

Здорова молодь- надійне майбутнє України!

Номер слайду 11

З метою формування компетентностей складаю цікаві розвивальні завдання та вправи, що допомагають набути навичок: вирішувати проблеми, оцінювати ризики та приймати правильні рішення, керувати емоціями, критично мислити.формування позитивних установокмій календар розвитку

Номер слайду 12

На уроках основ здоров’я приділяю увагу для формування «Уміння навчатись упродовж життя», як усвідомлення ролі навколишнього середовища в житті і здоров’ї людини, моделювання різих ситуацій. Екологічна грамотність допомагає розв'язувати проблеми, орієнтуватися в житті суспільства. Моделювання ситуаціїРозгляньте фотоілюстрації. Визначте, чи загрожують наведені ситуації безпеці держави, людини. Поясніть, як протидіяти кожній. Залучення учнів у різноманітні форми дискусії – сприяє формуванню ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості, патріотичних почуттів і еко-поглядів.

Номер слайду 13

Той, хто по-справжньому любить свою Батьківщину, з усякого погляду справжня людина. В. Сухомлинський. Не зупиняйся, ВЧИТЕЛЮ, не треба!Іди вперед, бо в цьому суть життя. Ти робиш чистим і безхмарним небо,Ти твориш віру в краще майбуття…

pptx
Додав(-ла)
Rybalko Tatyana Teodozivna
Додано
8 січня
Переглядів
43
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку