Презентація. "Князь Володимир Великий"

Про матеріал
Презентація містить 9 слайдів та інформацію про князя Володимира Великого(походження,війни, релігію)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Князь Володимир Великий

Номер слайду 2

Володимир I Святославич  — руський державний і політичний діяч з варязької династії Рюриковичів Великий князь Київський (980-1015). Наймолодший та незаконнонароджений син Святослава I Хороброго, та його коханки — ключниці його матері княгині Ольги Малуші

Номер слайду 3

Після загибелі 972 року князя Святослава I князівство було поділено між синами на три частини. У кінці 977-го року розгорілася міжусобна війна. Володимир, рятуючись, втік до свого дядька в Щвецію, де набрав варязьке наймане військо і повернувшись 979 року спершу до Новгорода, почав війну проти київського князя. Володимир захопив місто полоцьк, перебивши сім'ю варязького правителя міста рогволода. Його дочку рогніду, засватану за ярополка, він насильно взяв за дружину. Таким способом було приєднано полоцьке князівство.

Номер слайду 4

Найвірогіднішою датою сходження Володимира на престол є 980 рік, оскільки саме тоді було проведено його перші реформи.

Номер слайду 5

Володимир вжив заходи щодо реформації язичницького культу. Спорудив у Києві капище з ідолами шести головних богів слов'янського язичництва (Перуна,Хорса, Даждьбога, Стрибога, Семаргла та Мокоші).

Номер слайду 6

У 981 р. відбулася війна з ляхами. Йому вдалося порозумітися з окремими з хорватських племінних князів. 982 р. Володимир вдруге пішов походом на вятичів, які повстали проти князя. 983 р. – війна з ятвягами. У 985 р. Володимир Святославич виступив проти Волзької Булгарії. Війна тривала з перемінним успіхом і скоро обидві сторони погодились на мир.

Номер слайду 7

  Володимир першим почав в Київській Русі карбувати власні монети. Златник важив 4,2 г. Це була високохудожня монета з гербом-тамгою тризубом, портретом князя і словесною легендою. На зворотному боці було зображення Христа Спасителя.

Номер слайду 8

Київська держава підтримувала найтісніші стосунки з Візантією - найбагатшою, могутнішою і найбільш культурно впливовою державою того часу. Володимир переконався, що для зміцнення держави та її престижу потрібна нова віра. Так він вирішив прийняти християнство та охрестити весь свій народ. Після офіційного хрещення киян у 988 р. християнство стає державною релігією Київської Русі.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kovalevich Ruslan
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Garun Zvynoslava
Додано
30 листопада 2019
Переглядів
16825
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку