Презентація. Коли і чим харчуються тварини?

Про матеріал

Дітям дуже цікаво дізнатися про те, як і чим харчуються тварини у різні пори року.

Найважчою порою року для тваринок є зима. Вони мерзнуть, навіть застуджуються, а також не можуть добути собі їжу з-під снігової ковдри. Як тваринки готуються до зими? Деякі звірятка змінюють своє вбрання на тепліше, а хтось узагалі впадає у зимову сплячку... А комусь доводиться здобувати їжу самостійно...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Л и с и ц я

Номер слайду 3

Живлюся я взимку найчастіше мишами, влітку — комахами, жуками і личинками хрущів. Я виходжу на полювання здебільшого вночі. Завдяки своєму тонкому нюху й слуху я визначаю, де є пожива. До жертви підкрадаюсь нечутно. До моєї групи належать вовк, орел, ящірка, гадюка. Ми - хижі тварини!

Номер слайду 4

В е д м і д ь

Номер слайду 5

Я справжній хижак: великий, сильний. Та, як зустрінеться мені бджолине дупло чи кущ малини, - не омину, обов’язково поласую. Білка, дика свиня, їжак і я належимо до групи всеїдних.

Номер слайду 6

Заєць - біляк

Номер слайду 7

У біляка і русака смаки трохи розрізняються. Літніми ночами біляки з особливим задоволенням хрумтять не морквиною чи капустою, а кульбабою, деревієм, вівсом або конюшиною. Якщо ж смакоти замало, біляки знехотя приймаються за кропиву, подорожник, лободу або полин. Восени меню грубіє - зайці беруть приклад з лосів: остригають підріст верби, гілочки чорниці.

Номер слайду 8

Заєць - русак

Номер слайду 9

Інша річ - русак. Сільські угіддя так і манять його. Він уплітає картоплю і огірки, диню і горох, соняшник і топінамбур, але понад усе любить озимі та ярі хліба. Бур'яни та лікарські трави однаково потрапляють в його живіт. Русак дуже любить гірчак, з апетитом наминає волошку і буркун.

Номер слайду 10

Олень

Номер слайду 11

Олені їдять не менше, ніж 300 видів рослин, головним чином траву, листя і пагони, гриби, лишайники, тростину і солянки з болотної рослинності. Можуть їсти такі отруйні рослини, як беладонна та аконіт.

Номер слайду 12

Білка

Номер слайду 13

Меню білок залежить від регіону, в якому вони проживають, і, крім насіння, зазвичай складається з квітів, молодих пагонів, комах, горіхів, плодів шипшини і грибів. Білки рідко їдять жолуді.

Номер слайду 14

Їжачок

Номер слайду 15

Їжак тварина комахоїдна. Живляться різними дрібними тваринами — комахами, молюсками, анелідами, ящірками, дрібними гризунами. Рослинну їжу - варену картоплю, рис, груші, сливи, горіхи, насіннячко й ті ж горезвісні яблука - їдять тільки ті їжаки, які утримуються в неволі.

Номер слайду 16

Їжаки легко приручаються. У сільській місцевості приручають для вилову мишей та щурів, збереження від змій. Приручені їжаки рідше скручуються у клубок, більше вживають рослинної їжі.

Номер слайду 17

Миша

Номер слайду 18

У природі харчуються дрібними комахами, червами, насіннями рослин та зерновими культурами. Хатня миша харчується картоплею, буряками, морквою, капустою, зерном, хлібними виробами. У літній період миші можуть вживати й рослинну їжу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Вікторія
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
6689
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку