Презентація "Коли птахи повертаються з теплих країв"

Про матеріал
Презентація до уроків природознавства та ЯДС на тему "Коли птахи повертаються з теплих країв?".Містить запитання для повторень, творчі завдання, фотоілюстрації до теми, інформацію про перелітних птахів, пам'ятку "Як поводитися в лісі навесні".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Коли повертаються з теплих країв птахи?Підготувалавчитель початкових класів. Мукачівської ЗОШ І-ІІІст.№20Ім. О. Духновича. Фаринич Н. Ю.

Номер слайду 2

Дні стають довшими;сильніше пригріває сонце;розпускаються бруньки на деревах і кущах:зацвітають весняні первоцвіти;прокидаються від зимового сну комахи, звірі;прилітають з вирію птахи. Ознаки весни:

Номер слайду 3

стівкала (ластівка)рогобець (горобець)40+а (сорока)с +3+ж (стриж)Розгадайте анаграми та ребуси:

Номер слайду 4

Розподілимо їх на групи: ЗИМУЮЧІ ПЕРЕЛІТНІ

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Першими повертаються з виріюплиски, граки, дикі гуси, жайворонки.

Номер слайду 7

Першими прилітають самці. Вони шукають кращу гніздову територію. Своїм співом вони приваблюють самочок. Потім в парі мостять гніздечко, висиджують яйця, виводять пташенят.

Номер слайду 8

Пам’ятай! Не можна турбувати птахів, які висиджують пташенят. Не можна чіпати гнізда птахів, бо батьки можуть залишити маленьких пташенят. Ніколи не можна брати до рук маленьких пташенят, адже запах людини відлякує дорослих птахів. Не галасуй навесні в лісі! Охороняй пташині гнізда та їх мешканців!

pptx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
10931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку