Презентація Команда 8 В класу Індія "Золотий лотос", тема мініатюри "Зустріч в порту" Інтелектуальний турнір в мініатюрах

Про матеріал

........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Золотий Лотос» (Індія)Команда 9-В класу

Номер слайду 2

Географічне положення ІндіїЗнаходиться на півдні Євразійського континенту. Територія — 3 166 829 км²Столиця – Нью-ДеліОфіційні мови – гінді та англійська. Валюта – Індійська рупія. Найвища точка – гора Чогорі (8611 м)

Номер слайду 3

Населення. З населенням у 1,3 млрд осіб, Індія є 2 найбільш густонаселенною країною у світі72% - Індо-Арії, 25% - Дравіди і 3% - інші етнічні групи

Номер слайду 4

Релігії ІндіїБільше 800 млн індійців (79,8%) є індуїстами13,4% - мусульмани2,3% - христіяни1,9% - сикхи0,8% - будисти0,4% - інші релігії

Номер слайду 5

Загальнодержавні політичні символи26 січня – День Республіки. Державний прапор – триколор: шафрановий зверху, білий посередині і темно-зелений знизу. Державний гімн – “Джанаганамана” (“Душа Народу”)Національна тварина – тигр. Національний птах – павич. Національна квітка – лотос. Національний фрукт - манго

Номер слайду 6

Культура ІндіїАрхітектура – тут найкраще представляється різномаїтність Інд. культури. Найвідоміша споруда в Індії – Тадж-Махал. Музика - одна з найдревніших музичних культур. Важливий етап розвитку інд.музики пов’язаний з літ.пам’ятками – ведами.

Номер слайду 7

Танець – величезна кількість класичних індійськіх танців розроблені саме з елементами гри. Кожен рух має своє особливе значення. Через будь-який танець можливо розповісти цілу історію. Театр – поєднує в собі музику та імпровізійний діалог. Сюжети часто запозичені у текстів індуїзму.

Номер слайду 8

Кіно – кіноіндустрія Індії є найбільшою у світі, а центральний кіномайданчик знаходиться у БолівудіЖивопис - кульмінація живопису відбулася з 16 по 18 ст. Вбирає в себе ісламський орнаменталізм.

Номер слайду 9

Команда 8-В класу «Золотий лотос»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Тема мініатюри «Зустріч в порту»

Номер слайду 12

Порт. Зустріч індуса та індонезійця

Номер слайду 13

ЗАПИТАННЯ №1 Цей товар привозили до Індії з Молуккських островів. Його перепродавали декілька раз, перш ніж він потрапляв до Європи. Але, не зважаючи на дорожнечу, саме за цим товаром вирушали каравани по суші та воді в далеку дорогу. Запитання: Як називався цей товар?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Правильна відповідь: Прянощі / Перець.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ЗАПИТАННЯ №2 Товари з Індії потрапляли до Європи більше 1000 років через руки посередників—«торговців із пустелі». Навіть після захоплення турками-османами південного узбережжя Середземного моря, каравани залишались в руках «старих торговців». Запитання: Хто були за національністю ці «торговці з пустелі»?

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Правильна відповідь: Араби

Номер слайду 22

Номер слайду 23

ЗАПИТАННЯ №3 Як називалось місто-порт, до якого прибули португальці у травні 1498 року?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Правильна відповідь: Калікут, сучасна назва Кожикоде

Номер слайду 27

Порт. Індус і португалець

Номер слайду 28

Номер слайду 29

ЗАПИТАННЯ №4 Близько 3-х тисяч років тому в Індії було прийнято правила, які встановлювали систему відносин між людьми, зокрема і обмеження в спілкуванні між різними верствами суспільства. Запитання: Як називались ці поняття-правила в Індії?

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Правильна відповідь: Варни / Касти

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Запитання №5 Ганеші – це бог, покровитель торгівлі з головою тварини на якій тримається увесь світ, на думку індійців. До сьогодні в Індії ця тварина використовується як в сільському господарстві, так і в промисловості. Запитання: що це за тварина?

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Правильна відповідь: Слон

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Запитання №6 До 18 століття цей товар добували лише в Індії. В перекладі з арабської ці корисні копалини означають «незламні». Як називається цей товар?

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Правильна відповідь: Алмаз

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Запитання№7 Спочатку цей острів постачав до Індії слонів та прянощі. У 17 столітті цей острів захопили англійці і до 19 століття головною статтею експорту стали всесвітньо відомі чай і каучук. Запитання: Як називався цей острів тоді або сьогодні?

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Це острів-держава – Цейлон, офіційна назва – Шрі-Ланка

Номер слайду 49

Номер слайду 50

pptx
Додано
25 березня 2022
Переглядів
301
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку