Презентація "Комп'ютерні презентації. Створення та опрацювання комп’ютерних презентацій" 5 клас НУШ

Про матеріал

Презентація до уроку інформатики в 5 класі НУШ за підручником "Інформатика" авт.Бондаренко О. О., Ластовецький В. В.,

Пилипчук О. П., Шестопалов Є. А.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерні презентації. Створення та опрацювання комп’ютерних презентацій 5 клас НУШНазаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею

Номер слайду 2

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Поняття презентаціїПрезентація (від латин. рraesento — представлення, подання) — це сукупність дій (виступів, доповідей тощо) і документів (фотографій, плакатів, схем, аудіо- й відеозаписів, текстів тощо), призначених для донесення до аудиторії певної інформації (про ідею, проєкт, результат роботи, товар, винахід та ін.).

Номер слайду 3

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Комп’ютерна презентація. Комп’ютерна презентація — це набір електронних документів, підготовлених для перегляду на екрані монітора або на великому проєкційному чи іншому екрані.

Номер слайду 4

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Знайомство з Power. Point Пригадаємо, що редактор презентацій Power. Point можна запустити з головного меню Пуск або клацанням значка . Для запуску Power. Point в ОС Windows 7 потрібно клацнути: Пуск → Всі програми → Microsoft Office → Microsoft Power. Point

Номер слайду 5

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Створення презентації Пригадаємо основні об’єкти вікна Power. Point

Номер слайду 6

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Робота зі слайдами. Основним об’єктом презентації є слайд. Розрізняють титульний і звичайний слайди. Слайди презентації можна виділяти, вставляти, копіювати, вилучати, перетягувати тощо.

Номер слайду 7

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Робота зі слайдами. Для додавання слайда до презентації можна скористатися кнопкою Створити слайд або вибрати потрібний макет слайду у списку Макет. Порядок розташування слайдів можна змінити перетягуванням, як окремих, так і групи, на панелі перегляду слайдів.

Номер слайду 8

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Збереження презентації

Номер слайду 9

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Цікава інформація. Найбільш професійними вважаються презентації Стіва Джобса — засновника всесвітньо відомої корпорації Apple (США). Його виступи з використанням презентацій захоплювали своєю продуманістю, якістю та простотою.

Номер слайду 10

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Виконайте завдання за комп’ютером1)Виконайте за комп’ютером вправу 11 на сторінці732)Виконайте тестове завдання 11 з автоматичною перевіркою результату. Як правильно сидіти за комп’ютером?

Номер слайду 11

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Питання для самоперевірки1. Чим звичайна презентація відрізняється від комп’ютерної? 2. Яке апаратне забезпечення необхідне для демонстрації презентації? 3. Назвіть програму для створення і редагування презентації. 4. Як запустити редактор презентацій Power. Point? 5. Як створити нову презентацію і зберегти її на комп’ютері? 6. Як змінити порядок розташування слайдів у презентації?

Номер слайду 12

Назаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею. Бажаю успіху! Дякую за перегляд!При створенні презентації використані матеріали підручника авт. Бондаренко О. О., Ластовецький В. В., Пилипчук О. П., Шестопалов Є. А. «Інформатика» підручник для 5 класу

pptx
Додано
8 грудня 2022
Переглядів
576
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку