Презентація «Компетентнісний підхід до навчання і виховання як засіб творчого зростання якісно новоі особистості »

Про матеріал
Науково-проблемна Тема: «компетентнісний підхід до навчання і виховання як засіб творчого зростання якісно новоі особистості »
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пологівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 Творчий звіт Вчитель: Сур Леся Анатоліївнаrrr

Номер слайду 2

Сур Леся Анатоліївна28.04.1972 р.н. Вчитель історії та правознавства, юрист. Педагогічний стаж 20 років. Вища категорія. Викладає:Історію,правознавство,філософію,Людина і Світ,Людина і суспільство,громадянська освіта. Класний керівник 5-б класу. Візитна картка

Номер слайду 3

Грамоти

Номер слайду 4

Науково-проблемна Тема: «компетентнісний підхід до навчання і виховання як засіб творчого зростання якісно новоі особистості »

Номер слайду 5

Головні принципи діяльності. Гуманізація;Культуро логічність та культуро відповідність;Оптимізація навчального процесу;Науковість та інтегративність;Особиста спрямованість;Системність і послідовність у роботі;Єдність освітніх,розвивальних та виховальних функцій;Доступність;Зв’язок із життям.

Номер слайду 6

Теоретична основа досвіду. Гуманістичний підхід до навчання й виховання(Л. Виготьський,В. Сухомлиньский);Методика та технологія інноваційного навчання(К. Баханов,О. Пометун,Л. Пироженко,Г. Фрейман);Гуманізація школи(С. Гончаренко);Особистісно-орієнтоване навчання(В. Кремень,О. Савченко,І. Якиманська);Положення про навчальну діяльність(П. Гальперін,В. Давидов,Л. Занков,І. Лернер);Розвиток критичного мислення як основи творчості(С. Векслер).

Номер слайду 7

Використані педагогічні технологіїКласно-урочна;Особистісно-орієнтована( І. Якиманська);Розвивально-навчальна(Л. Занкова);Проблемного навчання (Д. Дьюї,І. Погорєлов,В. Самофалов,В. Дьяченко,І. Первін,М.Імраєв,Р. Нізамов);ІнтерактивніПроектні

Номер слайду 8

Складові досвіду роботи. Залучення школярів до творчої діяльності через участь у роботі відділень Малої академії наук України,предметних олімпіадах та різноманітних конкурсах. Формування рис громадянина-патріота та залучення школярів до активної суспільно корисної та соціальної діяльності.

Номер слайду 9

Компетенції учнів які мають бути сформованими:

Номер слайду 10

Завдання вчителя з формування особистості учня. Сприяти розвитку інтересу та поваги до подій історії,культурних надбань націі;Виховувати у кожного школяра загальнолюдські цінністні орієнтації,якості справжнього громадянина;Формувати й розвивати в учнів критичне мислення,здатність виробити свій погляд і бути толерантним,виявляючи повагу до поглядів інших.

Номер слайду 11

2011-2012 н.р. Черноморцева Наталка ІІ місце районний етап ВУО;4-місце ІІІ-етап ВУО. Швець Родіон ІІІ місце районний етап ВУО. 2012-2013 н.р. Черноморцева Наталка І місце районний етап ВУО;4-місце ІІІ-етап ВУО; Потьомкіна Віра ІІ місце районний етап ВУО; Швець Родіон ІІІ місце районний етап ВУО. 2013-2014 н.р. Кір’ян Анна ІІ-місце районний етап ВУО. 2014-2015 н.р. Кір’ян Анна ІІ-місце районний етап ВУО. 2015-2016 н.р. Кір’ян Анна ІІ-місце районний етап ВУО. Результати підготовки учнів до участі в олімпіадах з правознавства.

Номер слайду 12

2011-2012 н.р. Черноморцева Наталка ІІ місце районний етап ВУО; 4-місце ІІІ-етап ВУО. Швець Родіон ІІІ місце районний етап ВУО. 2012-2013 н.р. Черноморцева Наталка І місце районний етап ВУО; 2-місце ІІІ-етап ВУО; Потьомкіна Віра ІІ місце районний етап ВУО; Швець Родіон ІІІ місце районний етап ВУО. Результати підготовки учнів до участі в олімпіадах з історії рідного краю.

Номер слайду 13

2011-2012 н.р. конкурс «Мої права» Черноморцева Наталка І місце у районному етапі ; 4 місце в обласному етапі. Потьомкіна Віра ІІ місце у районному етапі; Склярова Світлана ІІІ місце у районному етапі. 2012-2013 н.р. конкурс «Мої права» Потьомкіна Віра І місце у районному етапі; ІІІ місце в обласному етапі. Черноморцева Наталка І місце у районному етапі; Склярова Світлана ІІ місце у районному етапі. Результати підготовки учнів до участі в конкурсах з правознавства.

Номер слайду 14

2011-2012 н.р. Конкурс «Я-європеєць» Черноморцева Наталка І місце у районному етапі ; 5 місце в обласному етапі. Потьомкіна Віра ІІ місце у районному етапі; 7 місце в обласному етапі. 2015-2016 н.р. Обласний конкурс «Я-Громадянин» команда учнів 11 класу зайняла І місце в обласному етапі. Результати підготовки учнів до участі в конкурсах з Громадянської освіти .

Номер слайду 15

Адреси передового педагогічного досвіду який впроваджується1. Ліцей №1 місто Львів. Вахтоміна Н. А. вчитель методист.2. Гімназія №2 місто Купьянськ. ЗОШ №39місто Киів Вчитель методист Кожем”яка О. Л.

Номер слайду 16

Технології навчання

Номер слайду 17

Позакласна робота вчителя правознавства. В позакласній роботі з правознавства використовується комплексна програма з правового виховання учнів, яка складається з тематичних блоків(лекція, бесіда, семінар або конференція). Проводиться „Тиждень правознавства ", в програму якого входять:лекції;конкурс учнівських проектів, рефератів, плакатів;виступи шкільної агітаційної бригади;конференція „Чому я хочу бути юристом?";семінарські заняття "Як не стати жертвою злочину?";диспути „Які я маю права?"(за матеріалами „Конвенції про права дитини")Позакласні заходи з правознавста за рекомендаціею районного відділу освіти проводяться за такими темами:„Конституція Пилипа Орлика";„Суперечлива історія- ОУН- УПА ";„Україна в Другій Світовій війні –правова оцінка діяльності судових органів та проблема порушення прав людини". Лекторії з правової тематики: „Ти людина-отже маєш права"Заходи до Дня юриста (Конкурс творчих робіт учнів на тему: „Чому я хочу стати юристом? ",конкурс рефератів учнів 8-9х класів)

Номер слайду 18

Дослідницька робота учнів. Гетьман Богдан Хмельницький та його «Березневі статті»Степан Бандера.Історія міст і сіл України(краєзнавча робота учнівської молоді)Історія Пологівського району (дослідницька робота учнів)Гетьман Пилип Орлик. Голодомор в УкраїніЦерковний лад Запорізьких козаків. Хронологія Українських гетьманів. Україна в період другої світової війни( 1939-1945)Україна в період досталізації( 1953-1964)Україна у відбудованій період(1945-1953)r

Номер слайду 19

Ознайомлення дітей з історико-культурною спадщиною України. Львів – 2016р.

Номер слайду 20

Львів - 2016

Номер слайду 21

Львів-2016

pptx
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
560
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку