Презентація "Комплекс стрибкових вправ"

Про матеріал
Презентація на тему: Комплекс для розвитку стрибучості учнів 10-11 класів. Як розвити здібності у напрямку стрибучості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стрибкові вправи загальнозміцнююче впливають на багато систем організму. В першу чергу — дихальну і серцеву.

Номер слайду 2

При правильній техніці виконання вони виявляються корисні для здоров’я, фігури і поліпшення фізичних показників:зміцнюють серце;сприяють схудненню, завдяки інтенсивному спалюванню калорій;покращують роботу легенів;підвищують витривалість;прискорюють обмін речовин;нарощують м’язи;усувають нерівності шкіри на проблемних ділянках.

Номер слайду 3

Протипоказання. Так як стрибки і стрибкові вправи відносяться до одних з найбільш травмонебезпечних, існує список протипоказань для їх виконання:поганий зір, починаючи з -7, а також відшарування сітківки ока;варикоз, будь-які проблеми з тиском і кровообігом;бронхіальна астма;мігрень;ожиріння;серцева недостатність, наявність кардіостимулятора;ниркова недостатність;захворювання опорно-рухового апарату;недавно проведені хірургічні операції, травми.

Номер слайду 4

Знизити травмоопасность дозволяє правильна техніка виконання вправ. Кілька загальних моментів, які потрібно дотримуватися: Не піднімати голову вгору і не опускати вниз (не дивитися під ноги). Погляд направлений строго вперед, перед собою. Спина пряма. Поштовхової повинна бути вся стопа, а не тільки п’яти — так їх можна травмувати. Приземлення спочатку — на шкарпетки, потім — на всю стопу. Стрибок вгору — вдих носом, приземлення — видих ротом. При появі хрускоту, болю, дискомфорту (в будь-якій частині тіла), задишки, потемнении в очах тренування слід припинити.

Номер слайду 5

Всі стрибкові вправи діляться на три великі групи. Загальні — ті, які використовуються в різних загальнозміцнюючих комплексах. Вони сприяють схудненню і покращують роботу легенів і серця. До них належать стрибки:зі скакалкою;на місці на одній або двох ногах;на батуті;на фітболі;у русі вперед;піднесення й назад (зі лавкою, колодою, тумбою, кубом);різні види прискоков (приставних кроків).

Номер слайду 6

Є спеціальні стрибкові вправи, які використовуються виключно для підготовки професійних спортсменів (легкоатлетів, спринтерів, боксерів, баскетболістів):степ-апи;випалювання;різні «жаби» і «блохи»;многоскоки;з партнером;боксерські стрибки;з обтяженнями (гантелями і штангою).

Номер слайду 7

Є спеціальні комплекси стрибків для розминки. Наприклад, на скакалці:класичні стрибки через скакалку;обертання скакалки у зворотному напрямку;на одній нозі, чергуючи їх;з підйомом колін до грудей;з перехресним розташуванням ніг;подвійне прокручування скакалки.

Номер слайду 8

Пропоную Вашій увазі для ознайомлення та виконання комплекс стрибкових вправ за наступним посиланням.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
1516
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку