Дана презентація є останньою з моєї збірки "Кондитерські вироби" і слугує вона для учнів в основному як записничок,де вони швидко зможуть знайти пояснення про ті чи інші кондитерські вироби.
Кондитерські вироби (солодощі, ласощі) — висококалорійні та легкі у засвоюванні харчові продукти із великим вмістом цукру, чи фруктози, що вживаються завдяки приємному смаку та запаху.
Номер слайду 3
Основними продуктами для приготування солодощів служать тісто,молокопродукти, цукор, мед або фруктоза, желатин, сухофрукти та різноманітні ароматизатори.
Номер слайду 4
У залежності від використовуваних інгредієнтів кондитерські вироби діляться на дві основні групи: цукристі та борошняні.
Номер слайду 5
Зварені в солодкому сиропі фрукти або ягоди, пелюстки квітів, класифікуються в залежності від технології приготування і консистенції готового продукту. Варення, джем, повидло, мармелад, конфітюр
Номер слайду 6
Сухе печення особливого виду, що готується з рідкого тіста, складається з тонких шарів, промазані начинкою. Вафлі
Номер слайду 7
Цукерки з суміші карамелізований цукру з товченими горіхами. Грильяж
Номер слайду 8
Солодке блюдо з фруктових або ягідних соків з цукром і желюючий речовиною, як правило, желатином. Желе
Номер слайду 9
Кондитерські вироби з протертих і зварених з цукром фруктів з додаванням збитого яєчного білка. Зефір, пастила
Номер слайду 10
Дрібні солодощі у вигляді кульок, плиток, подушечок з карамелізований цукру, шоколаду, патоки, згущеного молока та інших продуктів. Цукерки, ірис, карамель, льодяники
Номер слайду 11
Десертні страви у вигляді однорідної маси з розтертих фруктів, збитих яєць, масла або вершків. Креми
Номер слайду 12
Кондитерський виріб з еластичної суміші, що готується з тертого мигдалю або інших горіхів з цукровою пудрою. Марципан
Номер слайду 13
Повітряне тістечко з запечених білків, також з прошарком з крему або варення. Меренги і безе
Номер слайду 14
Заморожений молочний або фруктово-ягідний десерт. Морозиво та сорбет
Номер слайду 15
Солодке блюдо із збитої шоколадної, фруктової, ягідної і т.п. маси з манною крупою, яйцями або желатином. Мусс
Номер слайду 16
Дрібні кондитерські вироби з тіста без дріжджів, в основному пісочного, з розпушувачами. Печиво
Номер слайду 17
М'яка ароматна маса з фруктів або вершків консистенції густої сметани. Помадка
Номер слайду 18
Тверді хлібобулочні вироби з борошна, меду і обов'язково прянощів. Пряники
Номер слайду 19
Охолоджене повітряне блюдо, приготовлене шляхом збивання фруктового пюре з цукром і яєчним білком. Самбук
Номер слайду 20
Хлібобулочні вироби з дріжджового, листкового, прісного здобного, заварного і ін тесту різноманітних форм і розмірів, з начинкою або без начинки, випечені або смажені. Солодкі пироги, пиріжки, ватрушки, булки, пончики, кекси, ромові баби
Номер слайду 21
Пишне блюдо зі збитих в піну білків та інших продуктів. Суфле
Номер слайду 22
Святкові десерти з бісквітного, заварного, листкового, пісочного тіста з кремом і цукатами, як правило, з гарною обробкою. Торти і тістечка, еклери
Номер слайду 23
Всілякі типи печива, ізюмно-горіхових і крахмало-цукрових виробів, поширених на Близькому Сході і в Середній Азії. Халва, лукум, нуга і інші східні солодощі
Номер слайду 24
Зацукровані фрукти або нарізані кірки апельсинів, кавунів, динь. Цукати
Номер слайду 25
Кондитерський виріб з розтертих бобів какао c додаванням інших інгредієнтів. Шоколад
Номер слайду 26
Високий вміст вуглеводів, білків і жирів, а також поліненасичених жирних кислот і деяких вітамінів, обумовлює значну цінність кондитерських виробів. Через їх легкої засвоюваності і можливості тривалого зберігання (за винятком деяких видів, як, наприклад, торти) можуть використовуватися для харчування спортсменів, в умовах походів. Однак споживання кондитерських виробів у великих кількостях може призвести до таких розладів здоров'я, як ожиріння, цукровий діабет та інші.
Номер слайду 27
Завдання. Знайдіть в інтернет-ресурсах тлумачення таких слів, як: Конфітюр. Пастила. Марципан. Меренга. Сорбет. Ромова баба
Номер слайду 28
Презентацію підготувала учитель Трудового навчання Південної гімназії Чкаловського опорного ліцею Лебедин Наталя Володимирівна