Презентація "Кондитерські вироби"

Про матеріал
Дана презентація є останньою з моєї збірки "Кондитерські вироби" і слугує вона для учнів в основному як записничок,де вони швидко зможуть знайти пояснення про ті чи інші кондитерські вироби.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кондитерські вироби

Номер слайду 2

Кондитерські вироби (солодощі, ласощі) — висококалорійні та легкі у засвоюванні харчові продукти із великим вмістом цукру, чи фруктози, що вживаються завдяки приємному смаку та запаху.

Номер слайду 3

Основними продуктами для приготування солодощів служать тісто,молокопродукти, цукор, мед або фруктоза, желатин, сухофрукти та різноманітні ароматизатори.

Номер слайду 4

У залежності від використовуваних інгредієнтів кондитерські вироби діляться на дві основні групи: цукристі та борошняні.

Номер слайду 5

Зварені в солодкому сиропі фрукти або ягоди, пелюстки квітів, класифікуються в залежності від технології приготування і консистенції готового продукту. Варення, джем, повидло, мармелад, конфітюр

Номер слайду 6

Сухе печення особливого виду, що готується з рідкого тіста, складається з тонких шарів, промазані начинкою. Вафлі

Номер слайду 7

Цукерки з суміші карамелізований цукру з товченими горіхами. Грильяж

Номер слайду 8

Солодке блюдо з фруктових або ягідних соків з цукром і желюючий речовиною, як правило, желатином. Желе

Номер слайду 9

Кондитерські вироби з протертих і зварених з цукром фруктів з додаванням збитого яєчного білка. Зефір, пастила

Номер слайду 10

Дрібні солодощі у вигляді кульок, плиток, подушечок з карамелізований цукру, шоколаду, патоки, згущеного молока та інших продуктів. Цукерки, ірис, карамель, льодяники

Номер слайду 11

Десертні страви у вигляді однорідної маси з розтертих фруктів, збитих яєць, масла або вершків. Креми

Номер слайду 12

Кондитерський виріб з еластичної суміші, що готується з тертого мигдалю або інших горіхів з цукровою пудрою. Марципан

Номер слайду 13

Повітряне тістечко з запечених білків, також з прошарком з крему або варення. Меренги і безе

Номер слайду 14

Заморожений молочний або фруктово-ягідний десерт. Морозиво та сорбет

Номер слайду 15

Солодке блюдо із збитої шоколадної, фруктової, ягідної і т.п. маси з манною крупою, яйцями або желатином. Мусс

Номер слайду 16

Дрібні кондитерські вироби з тіста без дріжджів, в основному пісочного, з розпушувачами. Печиво

Номер слайду 17

М'яка ароматна маса з фруктів або вершків консистенції густої сметани. Помадка

Номер слайду 18

Тверді хлібобулочні вироби з борошна, меду і обов'язково прянощів. Пряники

Номер слайду 19

Охолоджене повітряне блюдо, приготовлене шляхом збивання фруктового пюре з цукром і яєчним білком. Самбук

Номер слайду 20

Хлібобулочні вироби з дріжджового, листкового, прісного здобного, заварного і ін тесту різноманітних форм і розмірів, з начинкою або без начинки, випечені або смажені. Солодкі пироги, пиріжки, ватрушки, булки, пончики, кекси, ромові баби

Номер слайду 21

Пишне блюдо зі збитих в піну білків та інших продуктів. Суфле

Номер слайду 22

Святкові десерти з бісквітного, заварного, листкового, пісочного тіста з кремом і цукатами, як правило, з гарною обробкою. Торти і тістечка, еклери

Номер слайду 23

Всілякі типи печива, ізюмно-горіхових і крахмало-цукрових виробів, поширених на Близькому Сході і в Середній Азії. Халва, лукум, нуга і інші східні солодощі

Номер слайду 24

Зацукровані фрукти або нарізані кірки апельсинів, кавунів, динь. Цукати

Номер слайду 25

Кондитерський виріб з розтертих бобів какао c додаванням інших інгредієнтів. Шоколад

Номер слайду 26

Високий вміст вуглеводів, білків і жирів, а також поліненасичених жирних кислот і деяких вітамінів, обумовлює значну цінність кондитерських виробів. Через їх легкої засвоюваності і можливості тривалого зберігання (за винятком деяких видів, як, наприклад, торти) можуть використовуватися для харчування спортсменів, в умовах походів. Однак споживання кондитерських виробів у великих кількостях може призвести до таких розладів здоров'я, як ожиріння, цукровий діабет та інші.

Номер слайду 27

Завдання. Знайдіть в інтернет-ресурсах тлумачення таких слів, як: Конфітюр. Пастила. Марципан. Меренга. Сорбет. Ромова баба

Номер слайду 28

Презентацію підготувала учитель Трудового навчання Південної гімназії Чкаловського опорного ліцею Лебедин Наталя Володимирівна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Овчаренко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
7455
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку