Презентація "Конституція - від козаків до сьогодення"

Про матеріал
В Україні 28 червня відзначається День Конституції. Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції. У цей день ми святкуємо дату становлення вiльноï i незалежної України, яка повстала з попелу. Так нехай же полум'я гордості за нашу країну яскраво горить в серцях всіх нас, висвітлюючи нам шлях у щасливе майбутнє!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конституція - від козаків до сьогодення

Номер слайду 2

1710 рік. Конституція Пилипа Орлика. Договір гетьмана Війська Запорозького Пилипа Орлика зі старшиною та козацтвом Війська, який визначав права і обов'язки усіх членів Війська. Укладений 1710 року. Написаний латиною і староукраїнською. За оцінкою українських істориків є однією з перших європейських конституцій нового часу

Номер слайду 3

Ця пам'ятка політико-філософської та правової думки була схвалена 5(16) квітня 1710 року на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річці Дністер (турецька назва — Бендери; нині це територія Молдови)

Номер слайду 4

1918 рік. Конституція Української Народної Республіки. Основний Закон УНР, прийнятий Центральною Радою 29 квітня 1918 року, в останній день існування Центральної Ради, саме тому так і не був втілений у життя. УНР проголошувалась суверенною, самостійною і ні від кого незалежною державою, територія, якої була неподільна, а суверенне право належало народові.

Номер слайду 5

1919 pік Конституції Радянської України. На території України за періоду радянської влади було прийнято чотири Конституції УРСР - 1919, 1929, 1937, 1978 років. Вони повністю копіювали союзні конституції і були формальними.

Номер слайду 6

1990 рік. Декларація про державний сувернітет. Декларація про державний суверенітет України стала основою для «Акту проголошення незалежності України».24 серпня 1991 Верховна Рада Української РСР фактично вдруге проголосила Україну незалежною демократичною державою, прийнявши «Акт проголошення незалежності України», підтриманий всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року. Декларація стала фундаментом для майбутньої Конституції.

Номер слайду 7

1996 рік. Прийняття Конституції України28 червня 1996 року о 9 год. 18 хв. після 24 годин безперервної праці Верховна Рада 2-го скликання ухвалила Основний Закон України. Цьому історичному моменту передував затяжний період протистояння між Президентом України та парламентом, наслідками якого стала неможливість утвердження Конституції впродовж практично 6 років незалежності.

Номер слайду 8

З Днем Конституції України!У цей день ми святкуємо даму становлення вiльноï i незалежної України, яка повстала з попелу. Так нехай же полум'я гордості за нашу країну яскраво горить в серцях всіх нас, висвітлюючи нам шлях у щасливе майбутнє!

pptx
Додано
14 січня
Переглядів
95
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку