Презентація "Координатна пряма"

Про матеріал
Мета уроку: пригадати поняття координатна пряма, координати точки;визначити координати вказаних точок за готовими рисунками та побудувати на координатній прямій точки із вказаними координатами; розвинути кмітливість, інтерес до математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

23 лютого. Класна робота. Розв’язування задач і вправ. Наталія Володимирівна Якубовська. Урок-подорож

Номер слайду 2

Мета уроку: пригадати поняття координатна пряма, координати точки;визначити координати вказаних точок за готовими рисунками та побудувати на координатній прямій точки із вказаними координатами; розвинути кмітливість, інтерес до математики.

Номер слайду 3

Виконуй завдання і підкори 7 найвищих вершин Українських Карпат!

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання:

Номер слайду 5

Гора Туркул. Висота — 1933 м. Гора Туркул неймовірно красива: вершина поросла вічнозеленим ялівцем, гірськими соснами, а з її схилів виглядають зубасті скелі.

Номер слайду 6

Математичний диктант. Прочитайте числа: 9; -8; 7,8; -4,6; 475; 2356; -274. Оберіть серед них недодатні числа. За допомогою додатних та від’ємних чисел запишіть твердження: температура повітря – три градуси нижче нуля;3. За допомогою додатних та від’ємних чисел запишіть твердження: борг за минулий рік становить 7564 грн.4. Назвіть елементи, з яких складається координатна пряма.5. Назвіть координату точки Р.

Номер слайду 7

Математичний диктант-8; -4,6; -274. -3 -7564 4. Початок, напрям, одиничний відрізок.5. Р (-4).

Номер слайду 8

Гора Менчул. Висота — 1998 м. Вершина гори розташована на території Івано-Франківщини, а частина схилів — у межах Закарпаття.

Номер слайду 9

Вікторинаhttps://wordwall.net/uk/resource/66711619

Номер слайду 10

Гора Ребра. Висота — 2001 м. Гора Ребра розташована на території Івано-Франківської та Закарпатської областей. Вершина вкрита травою, а її пологі схили поступово переходять у круті урвища зі скелястими виступами — звідки й з’явилася назва гори.

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

Гора Петрос. Висота — 2020 м. Петрос інколи називають грозовою вершиною та вважають найнебезпечнішою горою у негоду. Вона є сусідкою Говерли.

Номер слайду 13

Розв’язування задачhttps://learningapps.org/watch?v=p7tyirdq323

Номер слайду 14

Гора Піп Іван Чорногірський. Висота — 2028 м. На вершині розташована закинута обсерваторія, яку прозвали «Білий слон».

Номер слайду 15

Пригадаємо головне:

Номер слайду 16

Гора Бребенескул. Висота — 2032 м. Поблизу гори розташоване найвисокогірніше озеро Карпат з однойменною назвою. Вона походить з румунської мови та перекладається як «барвінок», водночас дехто стверджує, що Бребенескул завдячує назві маленькому українському музичному інструменту  — бербениці.

Номер слайду 17

Рефлексія

Номер слайду 18

Гора Говерла. Висота — 2061 м. Говерла — найвища точка Українських Карпат. Вона розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей за 17 кілометрів від кордону з Румунією.

Номер слайду 19

Домашнє завданняhttps://forms.gle/f7 S6 P4iv. Lb. P45ms. J7https://forms.gle/Lo. Mkh. V8m. EFRDZQk. N6

Номер слайду 20

pptx
Додано
10 квітня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку