Презентація "Корисний відпочинок"

Про матеріал

Матеріал створюю для власного використання та колег. Адже сьогодні важко отримати безкоштовний матеріал за оновленими програмами

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Корисний відпочинок

Номер слайду 2

На цьому уроці ви:дізнаєтеся про стрес і про те, що його спричиняє;проаналізуєте, що допомагає знизити рівень стресу;з'ясуєте, який відпочинок є активним, а який — пасивним;обговорите умови здорового сну;дослідите вплив медіа на здоров'я.

Номер слайду 3

СТРЕС І ЗДОРОВ'ЯСтрес — це стан фізичного і психологічного напруження організму внаслідок реальної чи уявної загрози життю і здоров’ю. Сильний і тривалий стрес (дистрес) спричинює погане самопочуття. Через це людині постійно хочеться спати або виникає безсоння, зникає або посилюється апетит, болить голова, діти починають частіше хворіти.

Номер слайду 4

Продовжте речення: «Для мене найкращий відпочинок — це...»

Номер слайду 5

ЯКИЙ ВІДПОЧИНОК ОБРАТИТільки-но ви відчули симптоми надмірного стресу — відпочиньте. Найкращий спосіб для цього — це зміна діяльностіЗа дві хвилини напишіть якомога більше видів активного або пасивного відпочинку.

Номер слайду 6

УМОВИ ЗДОРОВОГО СНУСередня тривалість сну у вашому віці має становити щонайменше 8,5 години.

Номер слайду 7

Перейдіть за QR-кодом і подивіться мультфільм «Чому ми спимо». Що відбувається в мозку під час сну?Яку частину свого життя людина проводить уві сні?

Номер слайду 8

ВПЛИВ МЕДІА НА ЗДОРОВ'ЯМедіа — це засоби, за допомогою яких ми отримуємо інформацію. Комп’ютери та інтернет стрімко увірвалися в наше життя, стали його невід’ємною частиною.

Номер слайду 9

1. Напишить, який відпочинок активний, а який — пасивний. А Читання. Б Гра в шахи. В Гра в бадмінтон. Г Плавання. Д Лижна прогулянка. Е Перегляд телепередач

Номер слайду 10

2. Напишить, якою має бути тривалість сну у вашому віці?

Номер слайду 11

3. Оберіть те, що може запобігти перевтомі. А) відпочинок за комп'ютером. Б) недосипання. В) глибоке дихання. Г) спілкування з друзямиҐ) активний відпочинок. Д) тепла ванна

Номер слайду 12

4. Напишіть те, що може перешкоджати нормальному сну.провітрювання кімнати, шум автомобілів, незручне ліжко, комфортна температура у кімнаті, користування ґаджетами перед сном

Номер слайду 13

5. Жирафа спить 2 години на добу, а африканський лев — 20 годин на добу. У скільки разів сон африканського лева довший, ніж сон жирафи?

Номер слайду 14

Я знаю, який відпочинок є активним, а який — пасивним. Я можу назвати дії, які допомагають знизити рівень стресу. Я можу розповісти про позитивний і негативний вплив медіа на здоров'я.

pptx
Додано
7 грудня 2022
Переглядів
738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку