Презентація "Країна квілінг."

Про матеріал
Технологія виготовлення виробів технікою "Квілінг", інструменти і матеріали, виконання елементів технікою
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Перо (quill) На англійській мові даний вид творчості називається "quilling" - від слова "quill" або "пташине перо"

Номер слайду 3

Ця техніка базується на закручуванні і моделюванні за допомогою спеціального інструмента паперових смужок шириною від 3мм до 10мм. У квілінга довга історія: філігранна обробка паперу була відома ще древній єгиптянам, які використовували у якості матеріалу папірус, а також це мистецтво було відоме на Середньому Сході і в Китаї.

Номер слайду 4

У Франції та Італії паперова філігрань починаючи з 16ст., використовувалась монахами для прикрашання священних образів, як замінник золотої та срібної філіграні. Наприклад, відомо, що в європейських монастирях 18 ст. техніка папероскручування використовувалась при декоруванні предметів релігійного культу та виготовленні медальйонів. Закручуючи на кінчик пташиного пера папір з позолоченими краями, середньовічні майстрині досягали такого результату, що навіть при близькому розгляді філігранні паперові вироби виглядали, як вироби виготовлені з чистого золота.

Номер слайду 5

З Англії квілінг перекочував в Північну Америку разом з колонізаторами. Починаючи з кінця 19ст. популярність квілінга поступово знизилася, майже до повного забуття, щоб у наші дні знову відродитися в більш сучасній формі. У цієї техніки багато прихильників у цілому світі. В Англії в 1983 році був створений "Квілінг союз Англії", справжня корпорація квілінга, а по її ініціативі в 1992 році був організований Перший Міжнародний фестиваль квілінга. На даний час цей вид творчості розповсюджений в Європі, Азії, Америці, але поступово полонить своєю неповторністю і красою Україну та Росію, адже за допомогою простого паперу та не хитрих прийомів можна створити справжні шедеври.

Номер слайду 6

Квіллінг- мистецтво створювати композиції з паперових смуг.

Номер слайду 7

Інструменти, матеріали та пристосування.

Номер слайду 8

Двосторонній кольоровий папір Кольоровий картон Прилад для закручування паперових стрічок (шпажка кондитерська) Клей ПВА Ножиці Пінцет Лінійка з круглими отворами.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Щільна спіраль Скрутити стрічку на зубочистці туго та приклеїти кінець не розмотуючи смужку, тоді зняти з зубочистки.

Номер слайду 11

Вільна спіраль Скрутити смужку, зняти спіраль з зубочистки дати розкрутитися, а потім склеїти край.

Номер слайду 12

Крапля Зробити вільну спіраль і стиснути з однієї сторони, щоб вона набрала форму краплі.

Номер слайду 13

Око Зробити вільну спіраль та стиснути протилежні сторони так, щоб вийшла деталь у формі ока.

Номер слайду 14

Базові форми

Номер слайду 15

Технологія виготовлення простої квітки Ми зробимо просту квітку у двох варіантах. В обох використовуються одні й ті ж елементи, відмінність тільки в їх розташуванні. Кому як більше подобається. Весь процес займає приблизно 30 хвилин.

Номер слайду 16

Інструменти та матеріали: Аркуші кольорового паперу двостороннього (формат А4) Дерев'яні зубочистки Металева лінійка Канцелярський ніж Олівець Клей ПВА Лінійка з круглими отворами різного діаметру (офіцерська) Дошка або килимок, на якому можна різати Будь-який відповідний папір з красивою фактурою для основи

Номер слайду 17

Розмічаємо короткі сторони аркуша кольорового паперу поділками по 3 мм. Завжди починаємо відміряти з одного краю, на випадок якщо останній поділ вийде менший за інші. 2. По розмітці під лінійку відрізаємо канцелярським ножем смужки. Відрізаємо одним довгим рухом, добре натискаючи на ніж і намагаючись не порізати пальці і стіл. Отримуємо різнокольорові смужки паперу шириною 3 мм і довжиною приблизно 30 см.

Номер слайду 18

Для виготовлення пелюстки беремо смужку потрібного кольору і щільно намотуємо на зубочистку. Кінчик зубочистки можна розщепити, щоб було легше зафіксувати кінець смужки. 4. Акуратно знімаємо рулончик з зубочистки і кладемо в отвір офіцерської лінійки діаметром 1,5 - 2 см. Відпускаємо, папір розгортається до розмірів отвору. Не тримайте знятий рулончик довго в руках, інакше він потім буде погано розвертатися.

Номер слайду 19

Підклеюємо зовнішній кінець смужки і даємо клею підсохнути. Для квілінга добре підходить густий клей ПВА. 6. Виймаємо. Вийшла спіралька і сильно защипуємо пальцями з одного боку. Ось ми і зробили один з базових елементів квілінга - "краплю" (або "сльозинку"). Існує близько 20 базових елементів, але принцип для всіх залишається тим же: згортаємо і защипуємо.

Номер слайду 20

Точно так само виготовляємо ще 5 "крапельок“  інші пелюстки квітки. 8. А тепер зробимо листочок. Повторюємо пункти 3-5, потім виймаємо спіральку і защипуємо одночасно з двох протилежних сторін. Цей елемент називається "око".

Номер слайду 21

Для різноманітності використовуємо ще один елемент для другого листочка. Він так і називається - "лист". Для цього проробляємо все, як для "ока", але після защипування, не відпускаючи кінці, зрушуємо їх в різні сторони по відношенню один до одного. 10.Ну тепер виготовити серединку вже зовсім легко: просто залиште спіральку як є, не защипуючи. Зробіть серединку меншого діаметра - скористайтеся меншим отвором в офіцерській лінійці (близько 1 см). До речі, цей елемент називають "вільної спіраллю". 11. Намічаємо розташування елементів, акуратно намазуємо торці клеєм і наклеюємо на основу.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Листівки - валентинки

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Пускай открытка - скромный дар, Ей рад богач и тот, кто беден - Души дарящего в ней жар, И без нее подарок бледен.

ppt
Додано
18 січня 2020
Переглядів
6898
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку