Презентація :"Країни Африки та Латинської Америки після Другої світової війни"

Про матеріал

Презентація знайомить із процесами деколонізації Африки та особливостями розвитку африканських країн в другій половині ХХстоліття

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Деколонізація Африки            Після закінчення Другої світової війни на африканському континенті розгорнувся процес деколонізації. До кінця 60-х років майже всі африканські країни отримали незалежність. почалися довготривалі громадянські війни, міждержавні конфлікти.            На початок 70-х років лише Португалія зберігала свої колоніальні володіння в Африці: Ангола, Мозамбік, Гвінея-Бісау та ін. Довготривала партизанська війна, тиск світової громадськості. Революція 1974 р. в Португалії відкрили шлях цих країн до незалежності.

Номер слайду 4

Передумови ліквідації колоніалізму. Поразка в Другій світовій війні країн, які прагнули створити власні колоніальні імперіїВтрата провідних позицій у світі колоніальними державами (Велика Британія, Франція, Нідерланди, Португалія та ін.)Формування в колоніях національних еліт, посилення націоналістичних настроїв і прагнення незалежності. Розбудова колоніями власних економік робили їх економічно самодостатніми.

Номер слайду 5

Причини ліквідації колоніальних імперій. Колонії як форма політичного, економічного й адміністративного переважання однієї країни над іншою історично вичерпали себе. Основним джерелом економічного зростання країн в епоху науково-технічної революції є сучасні технології, а не постачання сировини. Утримання колоній потребувало від країн-метрополій значних ресурсів, які починаючи з 50-х років ХХ ст. вигідніше було вкладати в людський та науково-технічний потенціал; колонії перестали бути прибутковими.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Протягом 27-річного ув'язнення, більшість якого проведено в камері на острові Роббен, Нельсон Мандела став найвідомішою фігурою у боротьбі з південноафриканським апартеїдом. 27 квітня 1994 р.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Роберт Габрієль Мугабе  —прем’єр міністр Зімбабве  з 1980 і президент з 1987- 2017]. Засновник лівонаціоналістичного партизанського ( руху Африканський Національний Союз Зімбабве (ЗАНУ)1963р.) Відомий гоніннями на «білих фермерів») і критикою на адресу США.. Мугабе відомий своєю ексцентричністю і нестриманістю у висловлюваннях. Роберт Габрієль Мугабе 

Номер слайду 21

19 липня 1994 р. Фото: Reuters. Кігалі Фото: Reuters. Хроніка геноциду. Руандаквітень-липень 1994 р.

Номер слайду 22

Л А Т И Н С Ь К А А М Е Р И К А

Номер слайду 23

Л А Т И Н С Ь К АА М Е Р И К А

Номер слайду 24

Фідель Алехандро Кастро Рус«Можете засуджувати мене. Це не має значення – історія мене виправдає»

Номер слайду 25

Перонізм(поєднує риси багатьох політичних течій)«За велику Аргентину»Цей рух позиціонувався як третій шлях розвитку для країни, альтернатива вибору між капіталізмом і соціалізмом, рух за соціальну справедливість. Хуан Домінго Перон. Н а ц і о н а л і з м С о ц і а л і з м+

Номер слайду 26

«Демократiя iнодi повинна скупатися в кровi, щоб залишитися собою»Аугусто Піночет(Чилі)

Номер слайду 27

«Віслоюку буде легше пролізти у вушко голки, ніж опозиції виграти ці вибори»«Я як колючка в савані, яка може давати аромат друзям під час цвітіння, і шипи ворогам, коли мене чіпають»Уго Рафаель Чавес Фріас(Венесуела)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Керита Софія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Tokaruk Svitlana Ivanivna
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Ладиченко Т.В.)
Додано
8 січня 2022
Переглядів
4194
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку