Презентація краєзнавчо - пошукового проєкту "Односельці - учасники миротворчих операцій""

Про матеріал
Виховувати почуття патріотизму, гуманізму та мужності, громадянської позиції, військового обовязку; Розширити знання учнів про події афганської, югославської та чехословацької воєн; Спонукати до збереження історії рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великоканівецький НВК Підпроєкт «Пишаємось тобою, рідний краю» «Сторінки історії мого села» Координатори: учні 9 класу Консультанти: Кикоть Н.М., педагог – організатор,Филь О.М., класний керівник 9 класу

Номер слайду 2

Мета проекту: Виховувати почуття патріотизму, гуманізму та мужності, громадянської позиції, військового обовязку; Розширити знання учнів про події афганської, югославської та чехословацької воєн; Спонукати до збереження історії рідного краю.

Номер слайду 3

15 лютого в Україні вшанування миротворців в рамках Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Славну сторінку миротворчої діяльності України як незалежної держави було відкрито на початку 90-х років 20-го століття, коли розпал політичних протиріч і громадських процесів став каталізатором виникнення військових протистоянь та збройних конфліктів у деяких країнах Європи.

Номер слайду 4

Чехословаччина Уночі 21 серпня 1968 року війська країн Варшавського договору розпочали вторгнення у республіку Чехословаччина. 300 тисяч солдат і 7 тисяч танків приїхали боротися з "контрреволюцією". Так почалася операція "Дунай" - єдина ненавчальна військова акція Варшавського договору.

Номер слайду 5

У 1989 році до влади у Чехословаччини прийшли активісти Празької весни. В першу секунду 1993 року країна припинила своє існування, розділившись на Чехію та Словаччину. Зараз вони обидві - у Євросоюзі. Чехія Словаччина

Номер слайду 6

Учасники миротворчої операції в Чехословаччині – наші земляки Матюшка Петро Олексійович( з 20 серпня 1968 по 01 грудня 1969 року) та Ємець Микола Іванович (1968рік) виконували свій інтернаціональний обов'язок на території Чехословаччини.

Номер слайду 7

Афганістан Наприкінці 1979 року радянське керівництво прийняло рішення про введення до Афганістану обмеженого військового контингенту(близько 100тис.чоловік).

Номер слайду 8

167 чорнобаївців пішли на рядянсько-афганську війну. З них 5 осіб загинули: Прітченко Анатолій Михайлович, Дяченко Віталій Михайлович, Мироненко Володимир Іванович, Татаровський Олександр Борисович, Гриценко Борис Джалілович

Номер слайду 9

Учасники афгансько-радянської війни і нині проживають у Великих та Малих Канівцях, Черкасах, Києві. Це: Пилипенко Олександр Іванович, Макаренко Микола Іванович, Батир Іван Федорович, Томенко Микола Володимирович, Яковенко Володимир Анатолійович, Шпак Володимир Андрійович

Номер слайду 10

Ми будем вічно пам'ятати всі подвиги, що ви здійснили. Вітчизну рідну захищати Своїм ви прикладом нас вчили!

ppt
Додано
5 грудня 2022
Переглядів
178
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку