Презентація "Критичне мислення як засіб формування та розвитку творчих здібностей молодших школярів на уроках з предмету "Я досліджую світ"

Про матеріал
У реалізації курсу "Я досліджую світ" передбачаю включення учнів у практику виконання різноманітних завдань дослідницького характеру
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Критичне мислення як засіб формування та розвитку творчих здібностей молодших школярів на уроках з предмету «Я досліджую світ»вчитель початкових класів. КЗО «НВК № 102» ДМРДиннікова Наталія Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

У реалізації курсу «Я досліджую світ» передбачаю включення учнів у практику виконання різноманітних завдань дослідницького характеру::✵ дослідження-розпізнавання (Що це? Яке воно? Обстеження за допомогою органів чуття, опис, порівняння з іншими предметами, явищами; спільне - відмінне, до якого цілого воно належить)

Номер слайду 4

✵ дослідження-спостереження (Як воно діє? Що з ним відбувається? Для чого призначене?)

Номер слайду 5

✵ дослідження-пошук (запитування, передбачення, встановлення часової і логічної послідовності явищ, подій)

Номер слайду 6

встановлення причинно-наслідкових зв'язків (Чому? Яким чином? Від чого залежить? Із чим пов’язано?), здогадка, висновок-узагальнення).

Номер слайду 7

Пізнання починається з чуттів. Завдяки органам чуття (зір, дотик, слух, нюх, смак) дитина отримує чуттєве знання про світ. Чуттєве пізнання має три основні форми: відчуття, сприйняття й уявлення.

Номер слайду 8

Учні 1 класу не мають досвіду роботи над міні-проектами. Для молодших школярів я обираю ігрові (рольові) проекти, безпосередньою метою яких є участь у груповій діяльності: різні ігри, постановки лялькового театру або виконання різного роду ролей, розваги.

Номер слайду 9

У своїй практиці використовую нетрадиційні форми інтегрованих уроків:✵уроки формування нових знань: уроки-експедиції (подорожі), уроки-інсценізації, побудовані на основі діяльнісного методу

pptx
Пов’язані теми
Природничі науки, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 березня 2023
Переглядів
251
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку