Презентація "Культура споживання їжі"

Про матеріал
Візуальний ряд до теми "Культура споживання їжі. Етикет за столом." Види посуду, правила користування столовими приборами та поведінки за столом. Тестові завдання та практична робота.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вислів «Різдво – це сезон розпалення вогню гостинності в домі, добродушного вогню мислосердя у серці».

Номер слайду 2

тема уроку: Культура споживання їжі. Етикет за столом. Ви дізнаєтесь про: культуру споживання їжі; правила користування столовими приборами; правила сервірування столу; навчитеся складати паперові серветки

Номер слайду 3

Види посуду та його призначення. Кухонний – це посуд, який використовують для приготування страв. Столовий посуд – це посуд, призначений для подавання та споживання їжі. Скляний посуд. Столові прибори

Номер слайду 4

Столові прибори – це предмети для споживання їжі: ложки, вилки, ножі, палички для їжі.основнідопоміжні

Номер слайду 5

Правила користування столовими приборами

Номер слайду 6

Правила поведінки за столом1. За стіл сідати в охайному одязі, вимивши руки.2. Сидіти потрібно прямо, не класти лікті на стіл.3. Не можна плямкати, розмовляти з повним ротом, крутитись за столом.4. Серветка з тканини повинна лежати на колінах, паперовою серветкою промокають губи та пальці.5. Їжу слід споживати невеликими порціями.6. Не можна користуватись за столом зубочисткою.

Номер слайду 7

Сервірування стола – це підготовка й оформлення стола до споживання їжі. Столовий етикет – правила сервірування стола, культура поведінки за столом, користування посудом, столовими приборами тощо.

Номер слайду 8

На столі мають бути розставленні всі необхідні прибори й посуд (як особистого, так і загального користування) Сервірування столу це його правильне й повне оформлення

Номер слайду 9

Послідовність сервірування стола1. Накрити стіл скатертиною.2. Роставити тарілки.3. Розкласти столові прибори.4. Поставити посуд для напоїв.5. Розкласти серветки.6. Поставити прибори зі спеціями, вази з квітами.

Номер слайду 10

Послідовність сервірування стола1. Накрити стіл скатертиною.2. Роставити тарілки.3. Розкласти столові прибори.4. Поставити посуд для напоїв.5. Розкласти серветки.6. Поставити прибори зі спеціями, вази з квітами.

Номер слайду 11

Т е с т приготуйте картки для відповіді

Номер слайду 12

1. Посуд який використовують для приготування страв. А. СТОЛОВИЙB. КУХОННИЙ

Номер слайду 13

2. СУПНИЦІ, МАСЛЯНКИ, ЦУКОРНИЦІ, ЧАЙНИКИ НАЛЕЖАТЬ ДО ПОСУДУА. ІНДИВІДУАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯB. ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ

Номер слайду 14

3. Столові прибори поділяють на. А. ОСНОВНІ ТА ДОПОМІЖНІB. СВЯТКОВІ ТА ПОВСЯКДЕННІ

Номер слайду 15

4. Сукупність правил поведінки за столом під час вживання їжі називають. А. КУЛЬТУРНА ПОВЕДІНКАB. СЕРВІРУВАННЯC. СТОЛОВИЙ ЕТИКЕТ

Номер слайду 16

5. СЕРВІРУВАННЯ СТОЛУ - це його правильне й повне оформлення. А. НІB. ТАК

Номер слайду 17

Артишок»«Джонка»«Лілія» «Сумочка» «Еверест» «Морський їжак» Практична робота. Сервірування столу. Складання паперових серветок

Номер слайду 18

Практична робота. Сервірування столу. Складання паперових серветок

Номер слайду 19

Практична робота. Сервірування столу. Складання паперових серветок

Номер слайду 20

Історія про катрусю1. Катруся замахала руками до незнайомих людей. Не помивши руки, сіла, закинувши ногу на ногу й поставивши лікті на стіл. Насипала своєю ложкою їжу із загальної салатниці, голосно розповідаючи історії. Під час споживання страви тримала виделку в кулаці. Після споживання їжі ложку й виделку залишила на скатертині. Ложкою калатала по чашці з чаєм. Витерла рот рукою, а руку серветкою. Не подякувавши, відсунула стілець і вийшла із-за столу, залишивши стілець посередині кімнати.

Номер слайду 21

Виправити речення. Перед тим, як сісти за стіл, слід вимити ноги. Під час вживання їжі можна плямкати, сьорбати, голосно жувати. За столом наспівують, насвистують, під час їжі читають, граються столовими приборами, серветкою. Виделку тримають у правій руці, а ніж - у лівій. Розмішувати цукор ложками у чайних чашках треба, щоб усі чули.

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
1294
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку