Презентація "Культура споживання їжі. Етикет за столом"

Про матеріал

Презентація до уроку "Культура споживання їжі. Етикет за столом". Презентація поетапно підходить до теми уроку. Завдяки презентації діти краще розуміють матеріал і активніше працюють.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:“Культура споживання їжі. Етикет. Підготувала: Портянко Ю. О. Вчитель трудового навчання. ЗОШ I-II ст. с. Велика - Ведмежка

Номер слайду 2

- Як потрібно харчуватися, щоб залишатися здоровими?- За допомогою яких предметів вживають їжу?

Номер слайду 3

Культура споживання їжі

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У всі часи серед рослинної їжі перше місце посідав хліб із житнього та пшеничного борошна.

Номер слайду 8

Серед рідких страв поширені були борщ та юшка, а також капусняк, зелений борщ.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Столовий етикет

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Столові прибори поділяють: основні та допоміжні.

Номер слайду 14

Правила користування столовими приборами

Номер слайду 15

Етикет - норми та правила, що відображають уявлення про гідну поведінку людей у суспільстві в цілому, зокрема за столом.

Номер слайду 16

«Правила поведінки за столом»перегляд мультфільму

Номер слайду 17

1. За стіл сідати в охайному одязі, вимивши руки.

Номер слайду 18

2. Сидіти потрібно прямо, не класти лікті на стіл.

Номер слайду 19

3. Не можна плямкати, розмовляти з повним ротом, крутитись за столом.

Номер слайду 20

4. Серветка з тканини повинна лежати на колінах, паперовою серветкою промокають губи та пальці.

Номер слайду 21

5. Їжу слід споживати невеликими порціями.

Номер слайду 22

6. Не можна користуватись за столом зубочисткою.

Номер слайду 23

Правила поведінки за столом1. За стіл сідати в охайному одязі, вимивши руки.2. Сидіти потрібно прямо, не класти лікті на стіл.3. Не можна плямкати, розмовляти з повним ротом, крутитись за столом.4. Серветка з тканини повинна лежати на колінах, паперовою серветкою промокають губи та пальці.5. Їжу слід споживати невеликими порціями.6. Не можна користуватись за столом зубочисткою.

Номер слайду 24

Сервірування столів: Фуршетний - тарілки, виделки. Всі підходять і беруть на свою тарілку їжу і їдять стоячи

Номер слайду 25

Стіл - буфет-окремо на столі різні страви і тарілки; беруть їжу і куштують стоячи або сидячи на дивані

Номер слайду 26

Коктейльний- на блюдах закусочні бутерброди на шпажках , тістечка, печиво, прохолодні напої. Ні тарілок, ні виделок нема.

Номер слайду 27

Послідовність сервірування столу

Номер слайду 28

Гра «Сьогодні я – офіціант»

Номер слайду 29

Практична робота: сервірування столу до сніданку

Номер слайду 30

Столова білизна

Номер слайду 31

Практична робота: Складання серветок

Номер слайду 32

Виправити речення: Перед тим, як сісти за стіл, слід вимити ноги. Під час вживання їжі можна плямкати, сьорбати, голосно жувати. За столом наспівують, насвистують, під час їжі читають, граються столовими приборами, серветкою. Виделку тримають у правій руці, а ніж -у лівій. За столом сидіти, склавши ногу за ногу. Розмішувати цукор ложками у чайних чашках треба, щоб усі чули.

Номер слайду 33

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Шандиба Тетяна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кравчук Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бондаренко Світлана Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Шевчук Тамара Денисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Бондар Лариса Іванівна
    Корисний і цікавий матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
18 березня 2018
Переглядів
13277
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку