Презентація "Куріння і підліток - проблема майбутнього України"

Про матеріал

Презентація містить переконливі докази шкідливості куріння для підлітків, включаючи елементи історії, статистичні дані, як світові так і по Україні, фактичний матеріал, який базується на результатах анкетування учнів ВПГБУ, приклади впливу тютюну на організм підлітка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КУРІННЯ І ПІДЛІТОК – ПРОБЛЕМА МАЙБУТНЬОГО УКРАЇНИ

Номер слайду 2

ІСТОРІЯ12 жовтня 1492 року Колумб відкрив не тільки Америку, а й тютюн. Туземці скручували листя рослини і підпалювали, вдихаючи дим. Тютюн використовували, як декоративну рослину, пізніше склалось уявлення про його надзвичайні лікувальні властивості. В 1560 році французький посол в Португалії Жан Ніко відправив тютюнове сім’я королеві Франції та рекомендував їх як засіб від мігрені. Згодом його нюхальна мода поширилася по всій Франції.

Номер слайду 3

ДО ПОЯВИ ДАНИХ ПРО ОТРУЙНІСТЬ НІКОТИНУ…ЙОГО ВИКОРИСТОВУВАЛИ ДЛЯ РЯТУВАННЯ УТОПЛЕНИКІВ.. ДЛЯ КЛІЗМ…

Номер слайду 4

Незважаючи на заборону великого мореплавця, деякі з його моряків таємно привезли листя та насіння тютюну в Європу. Особливо популярним тютюн став в XVII –XVIII столітті. Вони сідали навколо дерева, кидали у розкладене багаття якісь плоди і сп'янялись димом цих плодів, як елліни сп'яняються вином. Геродот

Номер слайду 5

КУРІННЯ - СВІТОВА ПРОБЛЕМА

Номер слайду 6

Наслідки паління - вкорочення життя. П'ятдесят років тому англійська Рада з медичних досліджень (Medical Research Council) опублікувала наукову доповідь, в якій вперше було показано, що паління може викликати рак легенів. Тоді ж, у 1951 р., англійські медики на чолі із сером Річардом Долом (Richard Doll) поставили перед собою мету: порівняти наслідки паління для чоловіків, чия згубна звичка сформувалася в різні періоди часу, і з'ясувати ступінь зниження ризику, коли люди кидають палити в тому або іншому віці. Дослідження тривало з 1951 по 2001 роки, а участь у ньому взяли 34 439 чоловіків з медичною освітою, які народилися в період між 1900 і 1930 роками. Як показало це дослідження, нікотинова пристрасть, так чи інакше, вбиває майже половину всіх курців. Чверть — в середньому віці, від 35 до 69 років. Безпосередні причини їх смерті — це рак, хвороби серця і удар. Припинення паління в 60, 50, 40 або 30 років подовжило життя екс-курців, відповідно, на 3, 6, 9 і 10 років. Звичайно, незважаючи на те, що кожна пачка сигарет нагадує про наслідки паління, кинути палити не так просто. Але в будь-якому разі, добрий початок — половина діла. Щоб захистити себе від «нікотинової епідемії» ХХІ століття і зберегти своє здоров’я, варто розуміти, що тютюнові компанії, пропагуючи позитивний імідж паління, навмисно просувають «смерть», накидаючи на людей ярмо нікотинової залежності,та наживають капітал на нашому здоров’ї. 

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Зараз на Землі одна третина населення після 15 років курить. І це тільки статистичні дані, але ж далеко не кожен підліток, що палить покається перед дядьком в окулярах і з анкетою в руках! Палити чи не палити це питання кожного, але ж ніхто потім не відповість за Ваше загублене здоров’я!

Номер слайду 9

КУРІННЯ –ПРОБЛЕМА УКРАЇНИ!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

В Україні курять 40% громадян, старших за 15 років. Це близько 19 млн осіб. Із них 34% - завзяті курці. Щороку в нашій країні помирають від наслідків куріння близько 100 тис. людей. Ті, хто почав палити до 15 років, уп’ятеро частіше помирають від раку легенів. Розглянемо статистику опитаних в КНТЕУ, що вказана нижче.

Номер слайду 14

За даними «Глобального опитування дорослого населення щодо споживання тютюну» (GATS), в 2010 році в Україні частка дорослих віком від 15 років і більше, що палили тютюн, становила 28,8%, або приблизно 11,5 мільйона населення. Загалом, тютюн вживають близько 9,1 млн чоловіків і 2,5 млн жінок. Серед чоловіків, які палять щодня, майже 60% випалюють 16 або більше сигарет на день. Для порівняння, 63,8% жінок, що кожного дня курять, випалюють у день менше 11-ти сигарет. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), щороку тютюн забирає життя 5 млн людей, і якщо нинішні тенденції не візьмуть під контроль, то 500 млн чоловік незабаром помруть від різних хвороб, пов'язаних із палінням.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

КУРІННЯ І ПІДЛІТОК!ДУМКИ УЧНІВ…

Номер слайду 17

ОПИТАНО УЧНІВ 100

Номер слайду 18

ВІК ОПИТАНИХ УЧНІВ

Номер слайду 19

ВАШЕ СТАВЛЕННЯ ДО КУРІННЯ

Номер слайду 20

ЧИ КУРИТЕ ВИ?

Номер слайду 21

ЧОМУ ПОЧАЛИ КУРИТИ?

Номер слайду 22

ЯКЩО ЗАПРОПОНУЮТЬ ЦИГАРКУ ТО…

Номер слайду 23

ЯКБИ БУЛИ БАТЬКАМИ, ЧИ ДОЗВОЛИЛИ Б ДІТЯМ КУРИТИ?

Номер слайду 24

НАСКІЛЬКИ ЛЮДИНИ РИЗИКУЄ ЯКЩО КУРИТЬ ІНОДІ?

Номер слайду 25

А ЯКЩО КУРИТИ ОДНУ СИГАРЕТУ В ДЕНЬ?

Номер слайду 26

ЧИ ХОТІЛИ Б ВИ КИНУТИ КУРИТИ?

Номер слайду 27

ЩО МОГЛО Б СПОНУКАТИ ВАС КИНУТИ КУРИТИ?

Номер слайду 28

ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ КОМУ ШКОДИТЬ КУРІННЯ?

Номер слайду 29

ЧИ ВАЖКО ТОМУ ХТО КУРИТЬ КИНУТИ КУРИТИ?

Номер слайду 30

ЧИ ДОСТАТНЬО ВИ ОТРИМУЄТЕ КОРИСНОЇ ІНФОРМАЦІЇ У ВПГБУ?

Номер слайду 31

КУРІННЯ – НАСЛІДКИ!

Номер слайду 32

Номер слайду 33

НАСЛІДКИ КУРІННЯ

Номер слайду 34

Номер слайду 35

У сім'ях де вживали тютюн під час вагітності - природжені каліцтва у дітей трапляються вдвічі частіше, народжуються неповноцінні та мертвонароджені діти та викидні. Особливо до 70% природжених вад та дефектів лиця.

Номер слайду 36

Вплив отрути на організм. Тютюн завдає шкоди тілу, руйнує розум, отупляє цілі нації. Оноре де Бальзак

Номер слайду 37

Мефістофель: Корисна травичка, не лопух якийсь! Вона ощасливить Старий Світ! Хто хоч раз закурить - не покине цієї забави. Більше не говоритимуть про нас, чортів,що тільки ми вдихаємо дим і випускаємо його ніздрями. Гете "Фауст".

pptx
Додано
27 січня 2018
Переглядів
11516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку