Презентація "Квіти з ниток"

Про матеріал
Презентація містить матеріал щодо технології виготовлення квітів з залишків ниток з використанням картонного шаблону. Такі квіти можна використовувати для оздоблення основного виробу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квіти з ниток. Підготував вчитель трудового навчання ХЛ № 168: Прокопенко А. А.

Номер слайду 2

Технологія виготовлення шаблонів і квітів. Квіти можуть бути як складними, так і простими за формою, мати велику кількість різних за розміром пелюстків або бути достатньо простими у виготовлені, складатись з декількох однакових елементів.

Номер слайду 3

Плоска плетена квітка з ниток. Для отримання плоскої квітки необхідна фіксація кожної пелюстки окремо.Їх необхідно плести в одній площині. для цього використовують спеціальне приладдя: пластикове коло з ніжками на які намотується нитка. Пишність квітки залежить від самих ниток та кількості намотанних ниток по колу.

Номер слайду 4

Виготовлення саморобного шаблону з картону. Один з варіантів це картонне коло з розміткою. Розмітку можна зробити на 12 або 16 пелюсток. Ккартон треба брати багатошаровий, В місцях розмітки треба вставити швацькі булавки на які намотується нитка. (лив. мал.)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання1. Зробити 2 шаблони діаметром 9 см та 6 см. (кількість пелюсток за бажанням 12 або 16).2. Підібрати нитки двох кольорів для виготовлення квітки.3. Зробити квітки за неведенним зразком.4. Фото виконаних робіт надіслати для перевірки.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
21 лютого
Переглядів
102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку