Презентація "Квітка Цісик"

Про матеріал
Презентація "Квітка Цісик" до теми "Українці у світі. Культура української діаспори" для учнів 9 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квітка Цісик. Учитель мистецтва - Ткачук Світлана Борисівна. КЗ “Вінницький ліцей імені Героя України Дмитра Майбороди”

Номер слайду 2

Квітка Цісик — американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна та блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Народилася 4 квітня 1953 року в нью-йоркському районі Квінз в сім'ї Іванни та Володимира Цісиків — післявоєнних емігрантів із заходу України. Про співачку: Квітка Цісик в дитинстві

Номер слайду 3

Квітка Цісик має українське, а точніше – львівське коріння. Батько майбутньої зірки був скрипалем, а мама працювала в банку. Уся її родина жила у Львові та була знаною інтелігенцією у місті. У 1944 році батьки Цісик, втікаючи від радянської влади, переїхала спочатку в Німеччину, а потім оселилися у СШАЦікаве, що її повне ім'я – Квітослава, рідні називали її Квіткою, а в американському шоу-бізі вона стала відомою під псевдонімом Кейсі. Дитячі й юнацькі роки Квітки Цісик проходили за звичними для української емігрантської родини школярсько-вишкільними заняттями. У будні Цісик навчалася в американській стандартній школі, а по суботах прямувала до «Школи українознавства» (Озон-Парк), куди її записали батьки, намагаючись зберегти зв'язок з батьківщиною та українським народом. Крім того, більшість українського емігрантського юнацтва мала за честь перебувати в рядах пластунів, де їхні наставники продовжували виховувати та спрямовувати в любові до України. Цікаво знати: Квітка Цісик у юностіНавчання:

Номер слайду 4

З дитинства дівчинка навчалася грати на скрипці, співала в хорі та була пластункою. Квітка закінчила консерваторію в Нью-Йорку, хоча вже під час навчання вона була змушена шукати додаткові можливості заробітку. Її помітили продюсери – і Квітка Цісик стала однією з найвідоміших і найдорожчих виконавиць джинглів до рекламних роликів. Голос звучав у рекламних кампаніях "Coca-Cola", American Airlines, "Mc. Donalds". Упродовж 16 років вона була офіційним голосом автомобільної компанії Ford. Американці і досі пам'ятають музичний джингл "Have you driven a Ford lately" у виконанні Кейсі Цісик. За це Ford дарував їй автомобілі, хоча зірка їздила на спортивному Jaguar. Вона, до речі, обожнювала шалену швидкість, при цьому любила кінні прогулянки. Цісик і Ford Motor Company. Діяльність:

Номер слайду 5

Цісик мала колоратурне сопрано, тому з легкістю експериментувала зі стилями – від джазу до класики. Вона чудово виконувала і попсові пісні, і в оперні партії. Крім того, Квітка Цісик володіла технікою, поширеною у Карпатах – "білим голосом". «Я побачила, що можу легко змінювати музичний стиль. Потім я вступила у музичну консерваторію в Нью-Йорку. Навчалася вокалу і думала, що буду оперною співачкою. Але зацікавилась іншим фахом. Це – такий «студіо-сингінг». Співання у різних студіях для реклами або для композиторів», – розповідала співачка. Не дивно, що українку помітили інші зіркові артисти та запрошували її до співпраці. Так, Квітка Цісик співала на бек-вокалі у Вітні Х'юстон та Майкла Джексона, а ще допомагала записувати альбоми відомим співакам – Майклу Болтону, Бобу Джеймсу, Роберту Флеку та іншим. Працювала над записом саундтреків до художніх фільмів та брала в них участь акторкою. Робоче місце бек-вокалістки

Номер слайду 6

У 1978 році пісня “You Light Up My Life” "Ти осяюєш моє життя", яку Квітка Цісик виконувала в однойменному фільмі, отримала Оскар і "Золотий глобус". Вона також була номінована на "Греммі" у категорії "Пісня року". У стрічці Цісик виконала всі жіночі партії, але через конфлікт з режисером її прізвище вирізали із титрів... You Light Up My Life - Kvitka Cisuk. Творчий доробок:

Номер слайду 7

У далекій Америці Квітка Цісик ніколи не забувала про Батьківщину своїх батьків. Однак в Україні співачка побувала лише раз. Сталося це в 1983 році: разом з мамою Квітка приїхала у Львів. Поїздка була таємною, адже в СРСР на Цісик існувала заборона, оскільки у її репертуарі були пісні УПА та січових стрільців. Зірка мріяла дати концерт у Львові після проголошення незалежності, але не судилося... Квітка Цісик мріяла дати концерт в Україні

Номер слайду 8

В еміграції Квітка Цісик записала і випустила власним коштом два україномовні альбоми з народними творами, піснями Володимира Івасюка та інших композиторів – "Квітка" (1980) і "Два кольори" (1989). Це обійшлося їй у близько 200 тисяч доларів. Під час запису платівок акомпанувала Квітці її рідна сестра Марія, а правильну українську вимову ставила мама. Альбом "Квітка" (1980)Альбом "Два кольори" (1989)Альбоми:

Номер слайду 9

Геніальна співачка була двічі заміжня, і обоє її обранців теж були музикантами. Першим чоловіком Квітки Цісик став Джек Кортнер – відомий джазовий музикант, композитор-аранжувальник та продюсер. У шлюбі з ним Квітка прожила всього рік. Другим чоловіком зірки став Едвард Ракович – відомий інженер звукозапису, який працював з Мадонною, Джорджом Бенсоном та іншими. У другому шлюбі Квітка народила сина Еда-Володимира, який також став музикантом. Чоловік Едвард Раковіч, син Ед-Володимир та Квітка. Початок 1990-х. Сім'я співачки:

Номер слайду 10

1992 року у Квітки Цісик діагностували рак молочної залози. Почався болючий семирічний шлях терапії, Цісик продовжила наполегливо працювати: останній професійний джинґл наспівала за декілька місяців до смерті.29 березня 1998 року в Нью-Йорку, не доживши 5 днів до 45-річчя, Квітка Цісик померла вдома в оточенні родини. Хвороба та смерть співачки:

Номер слайду 11

Квітка Цісик – You light up my life/Ти осяюєш моє життя Квітка Цісик – У горах Карпатах Kвітка Цісик – Ой не світи місяченьку Квітка Цісик – Я піду в далекі гори Квітка Цісик – Коханий. Квітка Цісик – Ой, верше мій верше. Квітка Цісик – Два кольори. Квітка Цісик - Місто спить. Відомі пісні та твори:

Номер слайду 12

Висновок: Квітка Цісик - амереканська співчака українського походження. Вона приклад емігранта в іншій країні, яка переживає різні труднощі в житті, але в душі зберігає тепло до рідної землі. Вона залишила значний слід в нашій культірній спадщині. Квітка була неймовірною співачкою, акторкою, співпрацювала з багатьма відомими людьми. Її голос був виразний, феноменальний, єдиний ... Творчий доробок Квітки широко цінується та не забувається і в наш час.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Презентації
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку