Презентація "Квітуча Україна"

Про матеріал
Цей матеріал знадобиться під час проведення різних виховних або класних годин з патріотичного виховання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя Україна - квітуча країна

Номер слайду 2

Державний Прапор України. Кольори державного Прапору України — синій і жовтий. З давніх-давен українська земля була хліборобським краєм. Синє море або небо над золотою нивою — зміст, який нині вкладають у кольори Державного Прапору України. Державний Прапор України не є «жовто-синій» чи «жовто-блакитний», оскільки за правилами геральдики кольори «читаються» згори донизу. До Державного Прапора України виявляють пошану, схиляючи голову чи вклоняючись, а часом і стають на одне коліно. Військові віддають прапорові честь[1].

Номер слайду 3

Державний Герб України. Великий Державний Герб України, згідно зі статтею 20 Конституції України, встановлюється з урахуванням малого Державного Герба, як його головного елемента, і герба Війська Запорізького, і затверджується не менше як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.19 лютого 1993 р. Верховною Радою України ухвалена постанова «Про Державний Герб України», якою було затверджено «Тризуб, як малий герб України» та, відповідно, головний елемент великого герба

Номер слайду 4

Державний гімн України Державний гімн України — один з головних державних символів України поряд з прапором і гербом. Державним гі́мном є перший куплет та приспів пісні "Ще не вмерла України і Слава, і Воля"слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького. Офіційно його «Музичну редакцію» ухвалила Верховна рада України 15 січня 1992 року; слова гімну затверджено законом «про Гімн України» 6 березня 2003 року

Номер слайду 5

Національний народний костюм. Наш народ має і душу, і характер, і зовнішність. Його душа – то пісня, його характер – то танок, а от зовнішність – то самобутній національний одяг.

Номер слайду 6

Символи України

Номер слайду 7

Національні страви. Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб щедрий стіл запам'ятався, змусив повернутися або спонукав гостей приготувати національні страви у себе вдома. Рецептів усіляких смаколиків у нас тисячі, адже навіть борщ у різних куточках країни готують абсолютно по-різному.

Номер слайду 8

Національний танок. В Україні й за кордоном українське танцювальне мистецтво репрезентує переважно «Гопак», культ якого склався на початку 20 століття. Такій популярності сприяло, насамперед, використання народних танців у спектаклях корифеїв українського театру, підхоплене шоу-групами і навіть окремими виконавцями. Справжній фольклорний гопак був переважно сольним чоловічим танцем, в основі якого лежала імпровізація і змагання. На думку дослідника козацьких танців Вадима Купленика попередником гопака був танець «Козак», і лише внаслідок заборони Катериною II самої назви козаків та подальших цензурних утисків танець змінив назву. Про неабияку популярність «Козака» ще в XVII столітті свідчить його поширення не тільки в Україні, але й у Польщі, Московії (варіант «Козачок») та інших європейських країнах. Так у Франції в 60—70-х роках XVII століття був відомий український танцювальний театр під назвою «Па де Козак», який вже тоді репрезентував українське мистецтво танцю.

Номер слайду 9

Український живопис

Номер слайду 10

Видатні особистості України

Номер слайду 11

Пейзажі України

Номер слайду 12

Я ПОВСЮДИ ЗВЕРТАЮСЬ ДО ТЕБЕПлатон Воронько. Я ПОВСЮДИ ЗВЕРТАЮСЬ ДО ТЕБЕЯ повсюди звертаюсь до тебе У думках, у надіях, в жазі. Де б не був я, а ти, наче небо, Наді мною в ясі і грозі.І, напевне, в останній тривозі, Як утомиться серце старе, Горілиць упаду при дорозі,І в очах твоє небо замре. Зашумить наді мною ліщина, Вкриє рястом остання весна. Україно моя, Батьківщино,— Рідна земле і доле ясна!(1962)

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лопушанська Анжеліка Миколаївна
    Вітаю, дякую за чудовий матеріал)))
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 жовтня 2020
Переглядів
2071
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку