Презентація "КВК "Цікава хімія"

Про матеріал

Цю презентацію можна використати на позаурочному заході КВК, а також як елемент уроку "Вода". У даній презентації правила змагання, є готові завдання-запитання для учасників двох команд, а також правильні відповіді.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Один за всіх – всі за одного. Умови конкурсу : - для кожної команди по три запитання ;- вибрати правильну відповідь;- на роздуми одна хвилина;- правильна відповідь – 1 бал;- розпочинає команда, що має більше балів.

Номер слайду 2

Перше запитання : Хто з вчених довів, що вода – складна речовина ?а)Дмитро Іванович Менделєєв;б)Михайло Васильович Ломоносов;в)Антуан Лавуазьє.

Номер слайду 3

відповідь : в)Антуан Лавуазьє.

Номер слайду 4

друге запитання : Який вчений встановив, класичну формулу води Н2 О ?а)Жан Луї Гей-Люссак;б)Дмитро Іванович Менделєєв;в)Михайло Васильович Ломоносов.

Номер слайду 5

відповідь :а)Жан Луї Гей-Люссак запропонував класичну формулу води у 1805 році.

Номер слайду 6

Третє запитання : Яку воду називають твердою?а) лід;б) воду, в якій розчинили желатин;в) воду, що містить солі кальцію і магнію .

Номер слайду 7

відповідь :в) воду, що містить солі кальцію і магнію . Вода, що містить значну кількість со-лей кальцію і магнію, називається твердою. Видалення цих солей кип’ятінням, осадженням чи з допомогою сор-бентів, називається пом’якшенням.

Номер слайду 8

четверте запитання : Хто назвав воду “соком життя”?а) В.І. Вернадський;б) Ж. Л. Гей-Люссак;в) Леонардо да Вінчі.

Номер слайду 9

відповідь :в) Леонардо да Вінчі. Крім того, що він був відомим живописцем, він теж був ученим, архітектором, автором багатьох винаходів.

Номер слайду 10

П’яте запитання : Хто писав : “ Вода стоїть окремо в історії нашої планети. Немає земної речовини – мінералу, гірської поро-ди, живого тіла, що не містило б її ”?а) В.І. Вернадський;б) Леонардо да Вінчі;в) О.Є. Ферсман.

Номер слайду 11

відповідь:а) В.І. Вернадський.

Номер слайду 12

шосте запитання : Що носить тривіальну назву “ срібна вода ”?а) розплавлене срібло;б) дуже чиста вода;в) ртуть .

Номер слайду 13

відповідь: а) ртуть .

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
25 липня 2018
Переглядів
1541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку