Презентація "Легенда про заснування Києва"

Про матеріал
Презентація містить матеріали, що знайомлять молодших школярів із легендою про заснування міста Києва, пропонує дітям творче завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легенда про заснування міста Києва Презентацію підготувала Трифонова Т. В., учитель-методист. ЗЗСО № 175 міста Києва

Номер слайду 2

Головним містом нашої країни, її столицею є стародавнє місто Київ – дуже красиве й сучасне місто. Звідси взяла початок українська держава, і Київ – її найстаріше місто. Заснування Києва датується другою половиною V століття — першою половиною VI століття. Звернемося до легенди про заснування міста…

Номер слайду 3

Полянський князь Кий, його брати Щек і Хорив та сестра Либідь. Згідно з традиціями та легендою про заснування Києва заведено вважати, що Київ завдячує своєю появою трьом братам із племені полян — Києві, Щекові, Хоривові й сестрі їхній Либідь.

Номер слайду 4

482 рік — офіційно прийнята дата заснування Києва. Назва Києва походить від імені Кия — найстаршого з трьох братів, яких вважають засновниками головного міста України-Руси.

Номер слайду 5

Чому назвали місто Києвом…За легендою, «князь Кий сидів на горі, де нині узвіз Боричів, а Щек сидів на горі, яка нині зветься Щековицею, а Хорив — на третій горі, через що і прозвана вона Хоривицею. І збудували вони городок в честь свого старшого брата, й нарекли його Києвом».

Номер слайду 6

Перші розбудовники міста. Навколо міста Кия були густі ліси й пуща велика, і поляни ходили на лови і полювали там звірів, рубали ліс, наполегливо розбудовували місто.

Номер слайду 7

Від легенди до сьогодення

Номер слайду 8

Якими ти уявляєш Кия, Щека, Хорива і сестру їхню Либідь?Відтворіть свою уяву про трьох братів і їхню сестру в малюнках. Створіть ілюстрацію за легендою про заснування Києва.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глушко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 листопада 2021
Переглядів
29891
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку