Презентація "Легенди Нікополя"

Про матеріал
У презентації розповідається про певні легенди, які пов'язані з містом Нікополь, яке знаходиться на Дніпропетровщині.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легенди. Нікопольського краю

Номер слайду 2

№1 Назва міста Невеличке місто у Дніпропетровській області під назвою Нікополь розташоване у південній частині області на правому березі Каховського водосховища. У Нікополі проживає наразі близько 114 911 чоловік. У давні часи вважалося, що Ніко — це Микита, а поль — це поле. Сучасні історики і краєзнавці трактують інакше: Ніко — перемога, а Поль — місто.

Номер слайду 3

№2 Канатна дорога між Нікополем та іншою стороною Дніпра. Часто можна зустріти інформацію, що в роки окупації Нікополя в період між 1941-1944 роками була побудована через Дніпро канатна дорога, яка призначалася для перевезення вантажів і людей у спеціальних кабінках-кошиках. Старожили стверджуюють, що ця дорога починалася там,де зараз знаходиться вічний вогонь у районі центрального ринку і простягалася в сторону Лапинки.

Номер слайду 4

№3 Схований скарб Нестора Махна. В кінці 80-х років в Нікополі старі люди стверджували, що в ніч з 27 на 28 серпня 1919 року був заритий скарб Нестора Махна – борця за справедливість, на березі річки Скарбна. Вона відрізнялася тим, що часто змінювала свою течію, і контури берегів, тому була ідеальним місцем для схованки. Звідси й отримала свою назву – Скарбна. Ця річка нині є затопленою загадкою під водами Каховського водосховища.

Номер слайду 5

№4 Братська могила німцівЄ певна інформація, що під час окупації німці, яких поранили під час бою 8 лютого 1944 року знаходились у будівлі госпіталю Південнотрубного заводу. А під час визволення Нікополя госпіталь був обстріляний і загорівся. Німецькі поранені почали вистрибувати з вікон. Потім тіла убитих німців були поховані за обгорілою будівлею госпіталю, Зараз на цьому місці є невеличкий сквер.

Номер слайду 6

№5 Підземні ходи міста. Ходять чутки, що в часи козацтва під нашим містом існували підземні коридори. Вони сполучали між собою чотири церкви. Й цими тунелями переміщалися священнослужителі та віруючі. Тепер у старій частині міста Нікополь існує дві церкви. Але на той час існували ще дві, зараз вони зруйновані і їх досліджують археологи. Всі ходи з цих чотирьох церкв сходилися до фортеці, яка на той час була розташована у районі центрального ринку. Нажаль, як стверджують історики більшість цих ходів нині затоплена Каховським водосховищем.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!Підготувала: учениця 5 класу. Юхименко Софія

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 грудня 2019
Переглядів
1599
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку