Презентація "Лід - це небезпечно!"

Про матеріал

В презентації "Лід - це небезпечно!" описані правила поведінки на льоду, перша допомога при переохолодженні, а також все проілюстровано яскравими картинками, щоб діти краще запам'ятали.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лід–це небезпечно!

Номер слайду 2

Починаються перші морози, стовпчик термометра поступово опускається нижче нуля і скоро наші водойми почнуть вкриватися першою ще тонкою та ненадійною кригою. Вона завжди небезпечна, а до того ж ще й зрадлива: без шуму та тріску крига раптово провалюється під ногами.

Номер слайду 3

Правила поведінки на льоду

Номер слайду 4

Для однієї людини безпечним вважається лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною більшою за 7 см.

Номер слайду 5

Для групи людей безпечним є лід товщиною не менше, ніж 15 см. При пересуванні декількох людей по льоду треба йти один за одним на відстані.

Номер слайду 6

Перш ніж ступити на лід водоймища, дізнайся про товщину льодового покриву за допомогою довгої загостреної палиці (плішні) чи іншого подібного предмета, але обов'язково легкого, який ти вільно можеш тримати в руці.

Номер слайду 7

Ніколи не перевіряй товщину льоду ударами ніг!

Номер слайду 8

Під час руху по льоду слідкуй за його поверхнею, обходь небезпечні місця та ділянки з кущами і травою. Особливу обережність проявляй у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами підприємств. Якщо лід недостатньо міцний, негайно зупинися і повертайся назад тим же шляхом, роблячи перші кроки без відриву від його поверхні.

Номер слайду 9

Якщо ви провалилися під кригу річки, або озера: широко розкиньте руки по крайкам льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою. Дійте рішуче і не панікуйте! Намагайтеся не обламувати крайку льоду, без різких рухів вибирайтеся на лід, наповзаючи на нього і по черзі витягаючи на поверхню ноги.

Номер слайду 10

Головне пристосовувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори. Вибравшись із льодового пролому, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли і де міцність льоду вже перевірена. Незважаючи на те, що вогкість і холод штовхають вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся в теплі. Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу.

Номер слайду 11

Підкладіть під себе лижі, дошку, фанеру (це збільшить площу опори) і повзіть на них. Наближайтеся до ополонки тільки повзком, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте, інакше у воді опиняться вже двоє. Ремені, шарфи, дошка, жердина, санки, або лижі допоможуть врятувати людину. Кидати пов`язані ремені, шарфи, або дошки треба за 3-4 метри. Якщо ви не один, тоді взявши один одного за ноги, лягайте на лід ланцюжком і рухайтеся до пролому.

Номер слайду 12

Дійте рішуче і швидко - постраждалий швидко мерзне в крижаній воді, мокрий одяг тягне його до дна. Подавши потерпілому підручний засіб порятунку, витягайте його на лід і відповзайте з небезпечної зони. Потім укрийте його від вітру і якнайшвидше доставте в тепле місце, розітріть, переодягніть у сухий одяг і напоїть чаєм.

Номер слайду 13

Найголовніше правило, яке вас убезпечить від лиха – не виходьте на лід, яким би спокусливим він не був!

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
2816
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку