Презентація "Література рідного краю. Артем Чех"

Про матеріал
Матеріал можна використати на уроках української літератури під час вивчення життя і творчості талановитих і яскравих письменників рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АРТЕМ ЧЕХ (Артем Олександрович Чередник)український письменик, журналіст Народився 13 червня 1985 р. у Черкасах. У 1999 році став випускником музичної школи (фортепіано, гітара, сопілка). У 2002 році закінчив школу, переїхав до Києва та вступив до Державної Академії Керівних Кадрів Культур і Мистецтв на спеціальність «соціологія».

Номер слайду 2

З травня 2015 по липень 2016 — солдат Збройних Сил України. 

Номер слайду 3

Мобілізований у п’ятій черзі, письменник пробув 10 місяців на передовій, і тепер він без пафосу й надмірного натуралізму, зі здоровою самоіронією та відвертістю створює образ сучасного українського військового ― не глибоко травмованого невдаху, розчавленого обставинами, не ідеалізованого безстрашного воїна, а героя нашого часу.

Номер слайду 4

Одружений, виховує сина  Син — Андрій Дружина — Ірина Цілик

Номер слайду 5

До лави письменників Артем потрапив випадково, його перший роман без його відома товариш надіслав на конкурс.

Номер слайду 6

У 2007 році з книжкою “Цього ви не знайдете в Яндексі” став переможцем всеукраїнського конкурсу “Міський молодіжний роман”Автор 9 прозових та нон-фікшн книжок. Головний редактор проектів “94 дні. Євромайдан очима ТСН” та “Війна очима ТСН

Номер слайду 7

книги. Цього ви не знайдете в Яндексі (2007) Киня (2007) Анатомічний Атлас. Важко бути жабою (2008) Пластик (2008) Doc 1 (2009) Сині двері зліва  (2009) Точка нуль (2017)

Номер слайду 8

Книжка «Точка нуль»(2017) виходить у люди після тривалої паузи в літературній творчості Артема Чеха.

Номер слайду 9

Жанр книжки можна визначити як «документальна проза»

Номер слайду 10

Це не стільки книжка про війну, скільки книжка про людину на війні, людей на війні, країну на війні. Зрештою, чесніше буде (хоча це гірко і соромно) сказати значно стриманіше — про нашу країну під час війни. Хоча на фронті автор весь час дивиться на ворога — у бік ворога — його книжка розвертає нас обличчям до нас самих.

pptx
Додано
11 січня 2022
Переглядів
880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку