Презентація "Лялька - мотанка - берегиня роду"

Про матеріал
У даній роботі представлено презентацію до уроку образотворчого мистецтва для 7 класу. Урок відповідає темі I семестру «декоративно - прикладне мистецтво». Розробка дає можливість кожному вчителю вибрати необхідний матеріал, використати його для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лялька – мотанка – берегиня роду

Номер слайду 2

Дати відповіді на запитання. Що таке мистецтво?Які види мистецтва ви знаєте?Назвіть народні іграшки, які ви знаєте?

Номер слайду 3

Завдання уроку: 1. Дізнатися про історію створення ляльки – мотанки. 2. Порівнювати твори майстринь. 3. Створити ляльку-мотанку.

Номер слайду 4

Стародавні іграшки

Номер слайду 5

Історія створення ляльки -мотанки. Дослідник Марко Грушевський (1865–1938) зазначав, що в Україні ганчір'яні ляльки були популярні серед дівчат. Навіть після одруження молодиці везли із собою ляльки, які ховали у скринях.

Номер слайду 6

Вузликові ляльки. Мотанка – символ добра та благополуччя, символ надії на краще та сильний сакральний предмет.

Номер слайду 7

Історія появи ляльки-мотанки Ще у сиву давнину матері загортали у тканину шматочок м’якого хліба і давали немовляті. Називали це «куклою».

Номер слайду 8

Ознаки справжньої української мотанки. Справжня мотанка виготовляється без використання швів. Виготовляючи лялько майстри намотують або закутують, а для кріплення використовують стрічки та нитки, якими просто обмотують деталі та фіксують їх вузликами.

Номер слайду 9

Наталія Кузьменко. Наталка Кузьменко Народилася у Черкасах у творчій родині. З початку 90-х зацікавилась традиційною автентичною вузловою лялькою і більш ніж 20 років працює з різними матеріалами (дерево, трава, рогіз, клоччя, кукурудзиння, полотно).

Номер слайду 10

Катерина Орлова – Гузова. Майстриня декоративно-прикладного мистецтва, лялькарка. За фахом дизайнер, має вищу освіту художника-графіка. Лялькарством активно почала займатися з 2010 року. Її роботи знаходяться у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Номер слайду 11

Оксана Скляренко. Оксана Скляренко— педагог, письменниця, художниця, майстер народної ляльки та ведмедя Тедді, учасниця всеукраїнських та міжнародних виставок (Швейцарія, Німеччина, Росія).

Номер слайду 12

Практичне завдання

Номер слайду 13

Виставка робіт

Номер слайду 14

«У мистецтва є два найнебезпечніших ворога: ремісник не осяяний талантом і талант, не володіючий ремеслом.» Анатоль де Франс.

Номер слайду 15

Дякую за увагу. Презентацію підготувала вчитель образотворчого мистецтва Канівської гімназії імені Івана Франка Іващенко Л. А.

Номер слайду 16

Вы можете использовать данное оформление для создания своих презентаций, но в своей презентации вы должны указать источник шаблона: Фокина Лидия Петровнаучитель начальных классов. МКОУ «СОШ ст. Евсино»Искитимского района. Новосибирской области. Сайт http://linda6035.ucoz.ru/ Информационные источники. Бордюр. Рамка. Звёзды. Уголок

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мпатвійчук Сергій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
3681
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку