Презентація "Людина починається з добра..."

Про матеріал

Мета: Ознайомити учнів із поняттями і законами доброти, честі, справедливості;

формувати у школярів найвищі людські цінності: ввічливість, милосердя, людську гідність, чуйність, любові і поваги до ближнього,виховувати почуття людської гідності, бажання духовно вдосконалюватися;

розвивати творчу уяву, мислення, пізнавальний інтерес. Презентація до виховного заходу.

Обладнання: технічні засоби (комп'ютер, магнітофон), фонограми

пісень та мелодій, добірка прислів'їв, малюнок сонечка, свічка, макет дерева та листочки, ніжна мелодія для душі, «серце доброти»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Розпочинається година доброти,Тож прошу Вас серця свої відкрити,Щоб зрозуміти і запам’ятати,Лише з добра усе бере початок!Мудрець сказав: «Краса врятує світ!»Але уже на протязі століть. Панує істина проста:«Наш світ рятує доброта»“Людина починається з добра…”

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

 УРОКИ ДОБРОТИ

Номер слайду 7

Заповіді: Бути добрим-це забути про себе самого,щоб думати за інших. Бути добрим-це пробачати,пам`ятаючи,що слабкість людська є сильніша від злості. Бутим добрим-це мати милосердя для слабкості інших людей і пам`ятати,що ми не є кращими від інших,навіть в їхніх ситуаціях ми були б,може,ще гірші. Бути добрим-це закрити очі на прояви невдячності. Бути добрим-це давати навіть тоді,коли нічого не отримуємо,посміхаючись до тих,які нас не розуміють, навіть недооцінюючих нашої доброти. Бути добрим-це погодитись на те,що чим більше будемо давати,тим більше від нас будуть очікувати.

Номер слайду 8

Твори добро завжди і всюди! Нехай тебе шанують люди.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

28.02.2014 Костюк В. М.

Номер слайду 15

28.02.2014 Костюк В. М.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ДОБРОЧуйне, дружнє ставлення до людей. Привітність. Ласка. Прихильність

Номер слайду 18

Чи важко бути добрим?Костюк В. М.

Номер слайду 19

Добрим бути просто чи не просто?Не залежить доброта від зросту,І дитина робить добру справу. Як не кине друга на поталу. Як людей полюбиш, пошануєш,Силу для Добра в душі відчуєш.І закрутиться земля скоріше. Якщо разом станемо добріші. Доброта з роками не старіє,Доброта від холоду зігрієІ якщо вона як сонце світить. То радіють і дорослі , й діти .

Номер слайду 20

Максим Рильський говорив:“ Якщо хочеш вчинити зло, сім разів подумай - і не вчини, а добро роби не думаючи!”

Номер слайду 21

Твори добро,Ти усміхнися небу,усім, хто біля тебе:і братику й сестричці,і сонечку й травичці. Люби усіх довкола,удома та у школі,і ця любов із Небаповернеться до тебе. Прощай дрібні образиі помирись одразу. Хто вміє всім прощати,сильнішим здатен стати. Твори добро, дитино,і у твоїй родинівоно знайде домівкувіднині і довіку.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

… Добро – все, що виходить від Бога, благо; це все, що позитивно оцінюється Богом, що є важливим для людського життя, що дає можливість людині морально, розумово та духовно жити, зростати, бути щасливою, досягти гармонії та досконалості…Біблія

Номер слайду 24

На доброті існує світ, І добротою пахне хліб. І мирне небо в школу йти — Це також вияв доброти. І до дітей любов свята — Це чистота і доброта.

Номер слайду 25

Оживити дерево доброти

Номер слайду 26

МИ БАЖАЄМО ВАМ…Доброта — це проміння, що світло дарує,Доброта, це тепло, що від серця іде. Хоч вона і ніскілечки нам не коштує,Та прямими шляхами у світі веде. Доброта — це криниця з водою у спрагу,Доброта, мов зоря у нічному путі. Це ж вона в нас народжує силу й відвагу,Не дає збайдужіти нікому в житті. Нашим гостям дорогим,Всім бажаємо добра,Щоб у кожнім добрім діліДосягнуть могли Ви ціліХай вам Бог допомога!

Номер слайду 27

ГАРНОГО ВАМ НАСТРОЮ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тітенко Олена Володимирівна
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 червня 2018
Переглядів
5939
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку