Презентація Людина в середньовіччі

Про матеріал
Презентація до уроку всесвітньої історії 7 клас параграф №5 „Людина в середньовіччі“ підручник Гісем. Мартинюк.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина в Середньовіччі

Номер слайду 2

Людина та природа в Середньовіччі Клімат був схожий на сучасний, але в ХIII-XIV cт. збільшилася кількість опадів. Селяни осушували болота жили біля річок і лісів. На пагорбах строїли замки і фортеці. Ліс і річка були джерелом життя. Саме ліс супроводжував людину з від “колиски до могили” (Марк Блок). Відношення до природи було споживацьке. На сході людина була частиною природи.

Номер слайду 3

Населення. Міграція. Лиха середньовічної людини. Міграція - переселення, рух населення. Найбільше лихо - Голод, хвороби, війни. 1315-1317 - великий голод. Чуму і холеру називали “чорною смертю”.Єврейські погроми. 1348 р. Середній вік 30-45 років, 40-45 років жінки. Внутрішня і зовнішня міграція. Поломничество - рух до святих місць.

Номер слайду 4

Становище жінки. Батько, чоловік голова сім’ї Дівчата виховувалися в покорі, цнотливості. Часто неосвіченими. Відношення священиків до жінки - негативне.

Номер слайду 5

Внутрішня і зовнішня колонізація. Рицарі - перші хто шукав нові землі. Селяни також змушені податком, голодом, хворобами шукати нові землі. Трипільський обробіток Перше поле під озимими Друге поле під ярими. Третє під паром. Від Європи лісів до Європи полів

pptx
Додано
23 січня
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку