Презентація "М'яка іграшка"

Про матеріал
М’яка іграшка у сучасному декоративно-ужитковому мистецтві, її призначення, види м'яких іграшок, послідовність її виконання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

М’яка іграшка у сучасному декоративно- ужитковому мистецтві. Саморобна іграшка набула останнім часом величезної популярності. Сьогодні ми разом долучимось до мистецтва створення іграшки. Підготувала : вчитель обслуговуючої праці ліцею №15 Павлоградської міської ради. Горбенко Людмила Степанівна

Номер слайду 2

Питання, які розглянемо на уроці:Іграшки в сучасному декоративно- ужитковому мистецтві. Призначення іграшок. Види м’яких іграшок. Послідовність виготовлення м’якої іграшки. Матеріали для виготовлення м’якої грашки.Інструменти для шиття м’якої іграшки. Шви, які використовують для шиття м’якої іграшки.

Номер слайду 3

Сучасні іграшки мають різне призначення1. Розвиваючі іграшки для дітей.2. Декоративні іграшки для оздоблення приміщень.3. Колекційні іграшки.

Номер слайду 4

Сучасні іграшки мають різне призначення 5. Обрядова іграшка.7. Іграшка-сувенір4. Народна іграшка6. Іграшка для театральних вистав.

Номер слайду 5

Плоска м’яка іграшка складається з двох однакових деталей. Одна деталь призначається животиком і обличчям – вишиваємо очі, ротик і носик, другу називаємо спинкою і пришиваємо хвостик. Види м'яких іграшок.

Номер слайду 6

Об’ємна м’яка іграшка більш складна у виконанні, бо складається з багатьох об’ємних частин. Така іграшка більш точно відтворює фігуру людини чи тварини, частини тіла іграшки можуть бути рухомими.

Номер слайду 7

Іграшки із помпонів - це елемент, який виготовляється з товстих пухнастих ниток і має форму м’ячика. Такими помпонами можна прикрашати одяг, взуття, сумки тощо. Також з них можна робити різноманітні м’які іграшки.

Номер слайду 8

Послідовність виготовлення м'якої іграшки. Виготовлення викрійки (шаблону)Розкрій деталей іграшки З'єднання деталей викрійки Наповнення іграшки наповнювачем Оздоблення , остаточна обробка

Номер слайду 9

Матеріали для виготовлення м’якої іграшки. Основні матеріали: - тканина, трикотаж - хутро штучне та натуральне - шкіра штучна та натуральна

Номер слайду 10

Матеріали для виготовлення м’якої іграшки. Оздоблювальні матеріали . - тасьма, мереживо, стрічки, резинка Фурнітура: ґудзики, намистинки, біжутерія. - нитки для вишивки та в'язання.

Номер слайду 11

Матеріали для виготовлення м’якої іграшки. Зєднувальні матеріали - нитки швейні - клей ПВА, силіконовий. Наповновач - синтепон, синтепух, поролон - холлофайбер - вата, обрізки тканини

Номер слайду 12

Інструменти для шиття м’якої іграшки. Голки, шпильки. НожиціКілочок Наперсток Нитки швейніПапір. Калька. Олівець

Номер слайду 13

Ручні шви для пошиття іграшки. Шов “уперед голку” Шов “назад голку”Шов “через край” Шов “петельний”

Номер слайду 14

Прийоми безпечної праціЯкісні голки та шпильки мають бути гострими, рівними, неіржавими. Шпильки та голки потрібно зберігати в гольниці, в подушечці для голок, на магніті; категорично забороняється вколювати їх у маленькі м’які іграшки. Ножиці під час роботи потрібно тримати на столі із зімкнутими лезами, кільцями до себе, справа (зліва для шульги) на відстані від краю стола не менше 20 см, щоб випадково не впали. Передавати ножиці потрібно кільцями вперед, тримаючи пальцями за зімкнуті леза. Оптимальну довжину нитки для ручного шиття відміряйте так: тримаючи двома пальцями за кінчик, обведіть нитку кругом ліктя знову до пальців.

Номер слайду 15

ВИСНОВОКВиготовлення іграшки - справа відповідальна. Щоб іграшка мала красивий вигляд вона має бути акуратно зшита.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
13 січня 2023
Переглядів
435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку